Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Ayudas rehabilitación Palau Música y Nave 1 Parc Central - València

Vés enrere Ayudas rehabilitación Palau Música y Nave 1 Parc Central

Volver

La Unió Europea concedix 6 milions d’euros a l’Ajuntament per la rehabilitació del Palau de la Música i de la nau 1 del Parc Central

Les ajudes comunitàries van dirigides a la reforma d’edificis municipals i a la reducció del seu consum energètic

• El Palau de la Música es troba en obres des del passat mes d'abril

26/10/2022

La Unió Europea ha concedit 6 milions d’euros a l’Ajuntament de València per la rehabilitació del Palau de la Música, que es troba en obres, i de la nau 1 del Parc Central, on s’ubicarà el poliesportiu de Russafa, que ja està en fase d’adjudicació. Les ajudes europees atorgades formen part dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i, més concretament, del programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics municipals. L’alcalde, Joan Ribó, ha afirmat que “l’eficiència energètica dels edificis és cada vegada més important per lluitar contra el canvi climàtic i generar estalvi econòmic”.

 

Per a l’alcalde, “l’administració pública ha de donar exemple i, per a l’Ajuntament de València, és una aposta clara”. Joan Ribó creu que “amb estos projectes de rehabilitació seguim avançant cap a un model de ciutat sostenible i saludable”.

Per la seua banda, el regidor d’Innovació, Carlos Galiana, s’ha mostrat satisfet pels objectius aconseguits en els últims anys per l’Oficina de Projectes Europeus ja que “gràcies al treball d’este departament estem aconseguint finançament per a la majoria dels grans projectes que estem realitzant des de l’Ajuntament, entre ells per a rehabilitar edificis públics i posar-los a la disposició de la ciutadania, un treball que apuntala el pressupost municipal”. El regidor ha subratllat també que “la Unió Europea ens ha donat la màxima subvenció prevista en la convocatòria, tres milions d’euros per edifici, símptoma de la sintonia entre el treball d’este Ajuntament i els objectius de la Unió Europea”.

Les ajudes concedides per Europa, i gestionades per mitjà de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, estan dirigides a la renovació del parc d’edificis públics de titularitat municipal i tenen com a objectiu reduir, com a mínim, en un 30% el consum d’energia primària no renovable. Les ajudes sol·licitades per l’Ajuntament formen part de la línia de subvencions per a edificis de més de 1.000 metres quadrats i amb un pressupost d’intervenció igual o superior a 500.000 euros. L’Ajuntament encara està pendent de rebre resposta de les ajudes sol·licitades per a la rehabilitació d’altres edificis municipals com la Casa del Punt de Ganxo, el poliesportiu del Cabanyal i l’Hemeroteca Municipal Lluís Fullana, a la plaça de Magúncia.

La Unió Europea ha atorgat a l’Ajuntament 3 milions d’euros d’ajuda per a cadascun dels dos edificis, el màxim que preveu la convocatòria.

El Palau de la Música

El Palau de la Música es troba en obres de rehabilitació integral des del passat mes d’abril. El pressupost final de l’obra és de 10.593.697,15 euros i el termini aproximat d’execució de 15 mesos.

La intervenció inclou la substitució de tot el sostre de la sala Rodrigo, els laterals situats damunt les llotges de la sala Iturbi, la impermeabilització completa del templet situat damunt de la volta del vestíbul, la instal·lació d'una cortina acústica, el canvi de lluminàries i projectors, la substitució del parallamps de l’edifici, l’aplacat complet de la façana de l’edifici i un nou sistema centralitzat antiincendis i de seguretat. A més, es substituiran els vidres actuals per d’altres de baixes emissions, extraclars i amb protecció solar, el que permetrà reduir el consum d'energia per a climatització entre el 40 i el 50%.

La rehabilitació també millorarà notablement la qualitat sonora de les sales ja que es regula de nou el temps de reverberació i absorció dels panells acústics de les sales. Les butaques patiran una neteja i es canviarà completament el sistema d’aire condicionat.

La nau 1 del Parc Central

La nau 1 del Parc Central és una nau històrica de 1917 atribuïda a l’arquitecte valencià Demetrio Ribes, autor del disseny de l’Estació del Nord, i està declarada Bé de Rellevància Local (BRL) de la ciutat de València. La Junta de Govern Local va aprovar fa uns dies l’inici del procés d'adjudicació de les obres que convertiran la Nau 1 del Parc Central en un centre poliesportiu per al barri de Russafa.

La nau disposarà d’una pista poliesportiva de 45x25 metres, 3 sales esportives, 1 zona d'aigües i hidroteràpia amb spa, sauna i bany turc i vestuaris diferenciats. El projecte inclou també la instal·lació necessària per a la producció centralitzada d'energia per a l'aigua calenta sanitària i la climatització amb sistema de geotèrmia que reduirà en un 30% del consum d'energia primària no renovable.

El pressupost de l'obra és de 6.083.577 euros (IVA inclòs) i el termini previst d'execució és de 15 mesos des de l’inici de les obres.

Recursos multimedia

Joan Ribó