S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Ayudas formación idiomas - València

Vés enrere Ayudas formación idiomas

Tornar

València costeja les taxes d'exàmens oficials d'idiomes a persones aturades

Bernabé: “Des que llancem este programa en 2017, hem destinat més de 100.000 euros per a les quasi 1000 sol·licituds presentades”

• Les ajudes arriben als 60.000 euros

12/03/2022

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, aprova esta setmana en Junta de Govern la convocatòria ‘València Activa Formació en Idiomes 2022’, que té com a objectiu fomentar, a través del pagament de taxes de certificats oficials, l'obtenció de les certificacions dels nivells bàsic (A2), mitjà (B1 i B2), avançat (C1 i C2), o equivalents dels idiomes de valencià, anglés, francés, italià, alemany, portugués i xinés.

 

La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha destacat “l'aposta de l'Ajuntament de València i València Activa per la formació gratuïta, contínua i de qualitat, i la millora de l'ocupabilitat dels valencians i les valencianes, perquè millorant les seues competències lingüístiques podran accedir a més llocs de treball i a una ocupació de major qualitat.”

Estes ajudes, a les quals es destinen 60.000 euros, es dirigeixen exclusivament a persones empadronades en el municipi de València i inscrites en els centres Espai Labora. A més, és requisit imprescindible que les proves de certificació dels idiomes esmentats, s'hagen realitzat en el període comprés entre l'1 d'agost de 2021 i el 31 d'agost de 2022, tots dos inclusivament. “Amb estes ajudes subvencionem el 100% de les taxes justificades. Es pot sol·licitar subvenció per al pagament de més d'un idioma i més d'una taxa dels nivells contemplats”, ha ressaltat Pilar Bernabé.

Mes de 1.000 sol·licituds en cinc anys

La regidora ha recordat que des que es va posar en marxa este programa en 2017 s’han destinat més de 100.000 euros per a les quasi 1000 sol·licituds presentades. Concretament, el rècord de sol·licituds es va produir en 2021, any en què el consistori va costejar un total de 397 taxes dels exàmens de certificació oficial d'anglés, francés, alemany, italià, portugués, xinés i valencià a través de la convocatòria ‘València Activa Formació en Idiomes 2021’. En la passada convocatòria van ser 331 persones les beneficiàries d'esta subvenció, ja que hi ha persones que van presentar sol·licitud per més d'una taxa.

Escolta activa per a arribar a més persones beneficiàries

Gràcies a l'escolta activa als usuaris i usuàries exercida pel personal del Servici de Formació i Ocupació des del llançament d'esta línia d'ajudes, s'ha pogut millorat les convocatòries any rere any. Primer es van incloure les certificacions de valencià –també les certificacions de 'Llenguatge administratiu', 'Correcció de textos', i 'Llenguatge als mitjans de comunicació’- i l'any passat es va eliminar el límit màxim de 200 euros per certificat per a cobrir la totalitat del pagament de les taxes, que en algunes ocasions superen este import.

“D'esta manera, introduint estes modificacions, hem ampliat el perfil de persones beneficiàries, la qual cosa ens permet arribar a un major número d’usuaris”, ha recordat la regidora Pilar Bernabé.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé