S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Ayudas económicas sectores tradicionales y fallas - València

Vés enrere Ayudas económicas sectores tradicionales y fallas

Tornar

València destina fins a 500.000 euros en ajudes a empreses relacionades amb els sectors tradicionals de la ciutat

Cada empresa podrà rebre fins a 3.000 euros, ampliables en 1.000 euros més si té la seua seu a la Ciutat Fallera

• Falla de la plaça del Mercat

03/03/2022

L'Ajuntament de València destinarà 300.000 euros –ampliables en 200.000 euros més- per a subvencionar a PIMES i autònoms relacionats amb els sectors econòmics tradicionals valencians i les Falles. La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha explicat que “hi ha determinats sectors que per les seues particularitats, necessiten d'un suport extra de les administracions, com és el cas del sector relacionat amb les nostres festes i tradicions”.

 

L'objectiu d'estes subvencions és ajudar a pal·liar les conseqüències de la pandèmia sobre els sectors productius tradicionals valencians (artistes de falles i carrosses, indumentària valenciana, orfebreria valenciana, pirotècnia, bandes, estendards, insígnies, revistes i altres mitjans de comunicació l'activitat dels quals estiga directament vinculada a les festes falleres i/o festes tradicionals de la ciutat. “La quantia subvencionable és de fins a 3.000 euros, però a més donarem 1.000 euros més a les empreses i artistes fallers que estiguen situades a la Ciutat Fallera”, ha apuntat la regidora, qui ha destacat que “volem apostar per este espai que considerem estratègic per a la ciutat des del punt de vista econòmic, turístic i festiu. És important garantir el futur de la Ciutat Fallera com a espai en el qual es construixen falles”.

El termini de presentació d'estes ajudes és de 20 dies des del següent al de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província. (BOP), que serà una vegada hagen finalitzat les festes falleres.

Les despeses subvencionables seran les factures pagades entre l'1 de maig de 2021 i la data de presentació de la sol·licitud, així com altres despeses com els de personal, gestoria o consum energètic.

Les ajudes es presentaran mitjançant dos tràmits, la prescripció i la presentació. El primer consistix a emplenar un qüestionari de prescripció que es troba en el següent enllaç: https://www.valencia.es/subvencions. La sol·licitud de la subvenció es presentarà de manera telemàtica en: https://sede.valencia.es/sede/ La regidora ha remarcat que “els passos són senzills i similars a anteriors a subvencions”.

Durant la compareixença, Bernabé ha destacat el “gran esforç que l'Ajuntament de València i la Generalitat, a través del Pla Resistir, per a ajudar als sectors econòmics de la ciutat, durant els pitjors moments de la crisi sanitària del covid-19, amb ajudes directes de més de 30 milions d'euros”, i ha subratllat que “el de València ha sigut l'ajuntament que més ràpid ha pagat les ajudes del Pla Resistir, però no ens conformem, i continuarem donant ajudes als sectors que el necessiten, per a ajudar la ciutat a recuperar-se i eixir d'esta crisi”

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé