S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Ayudas comercio de proximidad - València

Vés enrere Ayudas comercio de proximidad

Tornar

Ja es poden solicitar els més d’1,2 milions d'euros en ajudes que València ha posat a disposició del xicotet comerç

Les ajudes poden arribar als 6.000 euros de subvenció per persona que regente un comerç de proximitat

• Galiana: “l'objectiu és sustentar de manera ferma la xarxa del xicotet comerç de València"

15/02/2021

El termini per a sol·licitar les noves ajudes municipals per als establiments comercials gestionats a la ciutat de València per persones autònomes, xicotetes empreses o microempreses ja ha començat. L'Ajuntament ha destinat 1.240.743,75 euros per a sufragar despeses corrents, com el de lloguer, l'aigua o la llum, derivats del funcionament i millora d'estos negocis.

 

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha dit que “estes ajudes, creades en 2017 per primera vegada a València pel govern de Joan Ribó per a ajudar als autònoms, s’han vist successivament incrementades en pressupost, amb una gran injecció de capital municipal en la convocatòria del 2020 i 2021 per a pal·liar l'impacte econòmic de la crisi del coronavirus. Això, juntament amb les ajudes del Pla Resistir i el no cobrar les taxes de la venda no sedentaria, és un pack important per a mantindre l'activitat comercial de la ciutat”.

Les anteriors convocatòries de la Regidoria de Comerç contemplaven la possibilitat de rebre una ajuda de fins a 3.000 euros per comerç (depenent de les sol·licituds totals rebudes), però en haver-se augmentat la partida enguany esta quantia pot arribar a 6.000 euros de subvenció per persona que regente un comerç de proximitat.

Les ajudes les poden sol·licitar tots i cadascun dels comerços de proximitat de València, de tots els barris i pobles, sense distinció. A més, són unes ajudes molt fàcils de justificar, ja que cobrixen despeses tan usuals com el lloguer del local, les factures de la llum, de l’aigua, d’Internet o telèfon, indistintament de quina siga la companyia que faça el subministrament.

Les ajudes també es poden rebre per altres gastos com poden ser campanyes publicitàries tant en els mitjans de comunicació com en les xarxes socials, plans de millora del negoci o implantació de sistemes de venda per Internet, entre molts altres conceptes.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha dit que “tota aquella persona que tinga un comerç de proximitat a València, ja siga una papereria, una botiga d’indumentària, orfebreria, una ferreteria, una botiga de roba, una fruiteria, carnisseria, una floristeria o qualsevol altre tipus de comerç de proximitat, pot sol·licitar esta ajuda. És molt important que puguen comptar amb este ingrés extra per a fer front a la situació actual”.

La intenció de fer arribar estes ajudes als comerços de cada barri, segons explica Galiana, és “aconseguir sustentar de manera ferma la xarxa del xicotet comerç de València, la que dóna vida a la ciutat en el seu dia a dia i la que dóna treball a un gran nombre de famílies”.

Recursos multimèdia

Carlos Galiana