S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Ayudas alquiler listas provisionales - València

Vés enrere Ayudas alquiler listas provisionales

Tornar

Publicades les llistes provisionals de les ajudes municipals al lloguer de 2021

L’Ajuntament incrementa estes subvencions fins als 2,2 milions d’euros per facilitar l’accés a la vivenda

• En la convocatòria de 2020 va haver 1.250 persones beneficiàries d'estes ajudes

10/10/2021

Ja estan publicades al web de l’Ajuntament les llistes provisionals de les ajudes municipals al lloguer de 2021, que estan dotades amb 2,2 milions d’euros, 200.000 més que l’any anterior. De les 2.412 sol·licituds rebudes, se n’han admés 706 i altres 1.437 s’han d’esmenar. El termini per aportar la falta de documentació o presentar al·legacions finalitza el 18 d’octubre. Les persones admeses i amb documentació incompleta han de presentar els justificants del pagament del lloguer abans del 17 de novembre. Estes ajudes permetran a les persones beneficiàries sufragar el 40 % del cost del seu lloguer durant tot un any, amb la condició que no paguen un arrendament superior a 600 euros al mes. Es pot sol·licitar, per tant, fins a 240 euros mensuals, el que suposa un màxim de 2.880 euros anuals.

 

La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, ha recordat que “s’ha produït un increment del preu màxim de lloguer subvencionable previst en les sis convocatòries hagudes fins ara. A la de 2016 va ser de 450 euros; el 2017 va pujar a 500 euros “per adaptar-se a la realitat d’augment del preu de lloguer que patia la nostra ciutat” i, ja en la resta de convocatòries, “el preu màxim de lloguer subvencionable ha pujat fins als 600 euros mensuals”.

Lozano ha manifestat que “esta convocatòria és una acció més, de totes les que tenim en marxa, per ajudar a compensar la pujada de preus a la ciutat de València i aconseguir que més famílies tinguen un lloguer assequible. Es posa el focus en les persones que tenen menys ingressos i menys capacitat de pagament. Així mateix, es tracta d’ajudes que han beneficiat principalment cinc col·lectius molt concrets: joves, famílies nombroses, famílies amb membres amb diversitat funcional, gent major i famílies monoparentals”, ha explicat Isabel Lozano.

Només en la convocatòria del 2020 hi ha hagut 1.250 persones beneficiàries, de les quals 278 són joves d’entre 18 i 34 anys; 153, famílies nombroses; 131, famílies amb membres amb diversitat funcional; 101, famílies monoparentals, i 101, majors de 65 anys. A més, va haver 18 persones beneficiàries víctimes de violència de gènere i 12 famílies amb l’amenaça d’un desnonament per impagament de lloguer de la mateixa vivenda per a la qual se’ls va concedir l’ajut.

El criteri que més prima a l’hora d’atorgar les ajudes és l’econòmic. Els ingressos de la unitat familiar o unitat de convivència han de ser inferiors a l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) multiplicat per tres, és a dir, no poden superar el màxim de 22.568 euros anuals.

“L’Ajuntament torna a implicar-se en facilitar l’accés a la vivenda a la ciutat de València, concretament tornant a incrementar el pressupost per a esta ajuda, cosa que fomenta que la nostra ciutat siga un lloc on es consolida la residencialització dels barris”, ha conclós Lozano.

Les llistes provisionals de les ajudes municipals del lloguer de 2021 es poden consultar en el següent enllaç:

https://www.valencia.es/-/ayudas-alquiler2021

Recursos multimèdia

Isabel Lozano