Ayudas al alquiler - València

Ayudas al alquiler

Tornar

L’Ajuntament ingresa un total de 2 milions d’euros a 1.250 veïns i veïnes en concepte d’ajudes al lloguer

Les persones beneficiàries rebran l’ingrés en breu als seus comptes bancaris

• Estes ajudes permeten a 1.250 persones beneficiàries sufragar el 40% del lloguer pagat durant 2020

24/01/2021

La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, ha explicat que el servici de Vivenda de l’Ajuntament de València acaba de realitzar l’ingrés bancari de les ajudes al lloguer de l’any 2020 per un import de dos milions d’euros. Estes ajudes de l’Ajuntament de València permeten a 1.250 persones beneficiàries sufragar el 40% del preu del lloguer que han pagat durant tot l’any 2020.

 

La regidora Lozano s'ha referit a esta convocatòria d’ajudes com a “fonamental en un any tant difícil com ha sigut el 2020 per a moltes persones. Esta convocatòria és una acció més, de totes les que tenim en marxa, per ajudar a compensar la pujada de preus a la ciutat de València i aconseguir que més famílies tinguen un lloguer assequible. Es posa el focus en les persones que tenen menys ingressos i menys capacitat de pagament. Així mateix, es tracta d’ajudes que han beneficiat principalment a cinc col·lectius molt concrets: joves, famílies nombroses, famílies amb membres amb diversitat funcional, a persones majors i a famílies monoparentals”.

Ara, cal que estes persones estiguen atentes els pròxims dies als seus comptes bancaris, ja que haurien de rebre l’ingrés per part de l’Ajuntament de València. Lozano ha assenyalat que el criteri que més prima a l'hora d'atorgar els ajuts és l'econòmic. "Els ingressos de la unitat familiar o unitat de convivència, han de ser inferiors a l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) multiplicat per tres, és a dir no poden superar el màxim de 22.568 euros anuals", ha explicat.

Així, hi ha 278 beneficiaris joves entre 18 i 34 anys, 153 famílies nombroses, 131 famílies amb membres amb diversitat funcional, 101 famílies monoparentals i també 101 persones beneficiàries majors de 65 anys. A més, hi ha 18 persones beneficiàries víctimes de violència de gènere i 12 famílies amb l’amenaça d’un desnonament per impagament del lloguer del mateix habitatge.