S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Aventura't - València

Vés enrere Aventura't

Tornar

L'Ajuntament llança un nou programa d´oci saludable per a joves

Maite Ibáñez: "estem consolidant una programació estable i continuada d´oci saludable durant tot l´any"

• Les incripcions es poden fer a través de la web www.joventut-valencia.es

26/10/2021

L'Ajuntament de València ha posat en marxa el nou programa Aventura't, "amb l'objectiu de promoure activitats d'oci saludable entre les persones joves de la ciutat". Concretament, des d'este cap de setmana i fins al dissabte 4 de desembre la Regidoria de Joventut ha organitzat eixides fora de la ciutat per poder realitzar activitats en contacte amb la natura, com ara ràfting, barranquisme, ruta de canoes, escalada, espeleologia o senderisme, en què es podrà gaudir paratges naturals de la Comunitat Valenciana. “Es tracta d'una àmplia selecció d'accions grupals realitzades a l'aire lliure durant dissabtes i diumenges”. Les inscripcions, que ja estan obertes, són gratuïtes i estan dirigides a persones joves d'entre 12 i 30 anys.

 

La Regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que "un dels eixos fonamentals de la regidoria és reforçar els programes d'oci saludable". “Després del nou programa que vam posar en marxa de maig a juny, format per un ampli catàleg de rutes culturals, cursos formatius, excursions per la natura, multi aventura, tallers artístics o activitats esportives, i després de la darrera edició d'Estiu Jove, ara hi posem en marxa Aventura't, de manera que continuar oferint activitats relacionades amb l'ús positiu del temps lliure durant tota la tardor”. Així, "estem consolidant una programació estable i continuada d'activitats".

A “Viu La Natura” les persones assistents podran gaudir de les següents activitats guiades amb monitors en programa d'activitats d'aventura: tirolina, rocòdrom i ponts elevats. A “Multi aventura't” els joves interessats podran optar pel ràfting (descens en bassa per les aigües braves del riu Millars a Montanejos, Castelló), senderisme, visita a coves, excursions per aprendre sobre la flora i la fauna dels paratges naturals de la Comunitat Valenciana, espeleologia, barranquisme (amb diferents nivells de dificultat), ruta de canoes en aigües tranquil·les, escalada i iniciació al ràpel.

"A través d'este programa volem facilitar la realització d'activitats a l'aire lliure", ha exposat Maite Ibáñez. "La situació sanitària ha fet que els adolescents passen menys temps a l'aire lliure, que practiquen menys exercici o que hagen reduït la vida social, per això hem impulsat estes activitats". "El fet de practicar un lleure saludable és garantia d'una millor qualitat de vida, ja que aporta múltiples beneficis sobre la nostra salut mental, satisfacció personal o estat d'ànim". En este sentit, "les activitats a l'aire lliure, esportives, culturals o de creixement personal són fonamentals per millorar el benestar mental i físic", ha assegurat la regidora, qui ha recordat que a l'estudi sociològic "polítiques públiques de Joventut a la ciutat" de València per afrontar la crisi derivada de la “pandèmia” promogut pel Consell de la Joventut de València, l’oci saludable forma part de les seues propostes.

Les activitats són totalment gratuïtes, incloent-hi el dinar i el desplaçament, i les sortides es fan des dels diferents Centres Municipals de Joventut. Les persones interessades a fer la inscripció poden fer-ho a través de la pàgina web de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València www.joventut-valencia.es, o informar-se a través dels Centres Municipals de Joventut.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez