Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Atenció personas mayores - València

Vés enrere Atenció personas mayores

Volver

València atén presencialment 12.683 persones majors sense cita prèvia des d'abril

Borja Sanjuán: “En l'administració garantim que a les persones majors les tractem amb dignitat de la mateixa manera que els ho exigim a les entitats bancàries”

• 4.165 majors han fet gestions de padró

28/01/2023

L'Ajuntament de València ha atés 12.683 persones majors de 65 anys en les diferents dependències municipals des que es va posar en marxa el servici sense cita prèvia el mes d'abril passat. El regidor d'Informació i Defensa de la Ciutadania, Borja Sanjuán, ha destacat la bona acollida d’este servici que facilita l'accés de les persones majors a qualsevol tràmit municipal. “Una de les coses que ha de fer l'administració és garantir que a totes les persones se les tracte amb dignitat i que ser una persona major no és sinònim de no poder accedir als teus drets. Per això, des de l'Ajuntament vam posar en marxa l'atenció presencial sense cita prèvia i des d'eixe moment ja tenim més de 12.000 veïns i veïnes majors de la ciutat de València que han pogut realitzar les seues gestions amb nosaltres sense necessitat de cita”, ha destacat.
 

El regidor d'Hisenda ha subratllat que l'Ajuntament està treballant per tal que les persones majors tinguen un tracte “just i digne” tant en la pròpia administració com en les entitats financeres. Per això, ha incidit, el consistori va decidir que tots els dijous s'atenguera totes les persones majors de 65 anys de manera presencial i sense necessitat de cita prèvia. “Tots els dijous dediquem un espai d'atenció per a ells i, a més, ho estem fent també en matèries que tenen a vore amb els tributs i garantim així que el mateix que els demanem als bancs ho faça també l'Ajuntament”, ha continuat.

En esta línia, Sanjuán ha subratllat la moció que va aprovar el consistori el passat ple a instàncies de la Regidoria d'Envelliment Actiu perquè les entitats financeres continuen mantenint les cartilles per a les persones majors de 60 anys de manera gratuïta perquè es tracta d'un servici essencial que utilitzen per a controlar els seus comptes o l'exigència que les sucursals mantinguen l'atenció presencial per a les persones majors.

Des que l'Ajuntament de València va implantar el servici d'atenció sense cita prèvia als majors de 65 anys, a l'abril de 2022, han passat per les oficines municipals de gestió tributària més de 4.000 persones per a resoldre les seues gestions. En total han estat 4.041 majors els que han acudit a l'Ajuntament, a les oficines de gestió tributària del carrer de l’Arquebisbe Mayoral per a realitzar gestions o consultar sobre els tributs municipals. En concret, 1.508 persones han realitzat gestions relatives a l'impost sobre béns immobles (IBI), 862 sobre l'impost de vehicles, 1.089 han realitzat consultes sobre els terminis de pagament i 582 han realitzat altres gestions sobre tributs.

En el mateix termini, també s'han atés 4.165 majors per a gestions de padró i 4.477 per a gestions en les oficines d'informació i registre, en les quals també es facilita el certificat digital per a la signatura electrònica. En total, des d’abril de 2022 s’ha atés 12.683 persones majors de 65 anys sense cita prèvia.

El servici de padró s'atén en les oficines d'atenció ciutadana a Tabacalera, al carrer d’Amadeu de Savoia amb Naturalista Arévalo Baca, i en les juntes municipals del Marítim, Trànsits i Abastos.

Recursos multimedia

Borja Sanjuán