Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Apertura PAI Camí Fondo - València

Vés enrere Apertura PAI Camí Fondo

Volver

Urbanisme obri el PAI del Camí Fondo del Grau amb noves zones verdes i jocs infantils

Sandra Gómez: “Amb esta actuació, hem guanyat un barri per a les famílies, amb noves zones verdes i amb millors dotacions públiques”

• Zona ajardinada del Camí Fondo del Grau

03/02/2022

L'Ajuntament de València ha obert al públic el PAI del Camí Fondo del Grau després de finalitzar les obres de reurbanització. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha destacat durant la visita al nou espai urbà que esta actuació suposa la recuperació d'una part històrica del Grau per a la ciutat de València. “Ese espai ha estat absolutament tancat i inaccessible per als veïns i veïnes durant les últimes dècades i hui hem obert esta part del barri amb zones enjardinades, jocs infantils i zones d'esplai per a gossos perquè el puguen gaudir tots els veïns i veïnes del Grau”, ha indicat.

 

Les obres suposen la urbanització d'una zona que abasta un àmbit de 50.716 metres quadrats, en el qual s'inclouen 7.072,52 metres quadrats de zones verdes, 12.545,20 metres quadrats destinats a equipaments i 19.459,41 metres quadrats de sòl dotacional públic viari. Este projecte de reurbanització era una important reivindicació veïnal i suposa un impuls per a una zona que durant anys ha estat degradada i condicionada pel circuit de la Fórmula 1.

El projecte de reurbanització que s'ha escomés en este PAI vindrà acompanyat, tal com ha subratllat la vicealcaldessa, “de les importants inversions que estem realitzant de rehabilitació del nostre patrimoni industrial com és la Farinera, que serà un centre de desenvolupament i innovació de la ciutat, i del desenvolupament de totes les edificacions on el que abans era un gran solar abandonat i degradat serà un barri de famílies que també estarà molt enfocat al lloguer per a afavorir i fomentar l'emancipació de les persones més joves”. “Amb esta actuació generem més recursos per a augmentar el parc públic de lloguer d'habitatges i, a més, l'Ajuntament té una parcel·la important que també dedicarem a engrossir el parc de lloguer assequible de la ciutat de València”, ha manifestat Gómez.

El PAI preveu la construcció de fins a 560 habitatges a més d'espais d'ús terciari en blocs d'entre 9 a 13 altures equiparables a la tipologia del barri del Grau i de l'avinguda de França, a més dels 12.545,20 metres quadrats dedicats a equipaments. “Hem guanyat un barri, passem que fora espai inaccessible, abandonat i degradat de la ciutat a ser un barri on hi haurà famílies, espais nous compartits, espais verds i, a més, millorarem les dotacions públiques com el col·legi de San José de Calasanz, ja que la parcel·la que ha quedat confrontant al col·legi li la cedirem a la Conselleria d'Educació perquè invertisca en els col·legis públics de la zona”, ha finalitzat la vicealcaldessa.

Recursos multimedia

Sandra Gómez