S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Amunt persianas - València

Vés enrere Amunt persianas

Tornar

València posa en marxa el programa “Amunt persianes” per reobrir els baixos comercials buits

Cada nou negoci ubicat en planta baixa i inclòs al programa podrà rebre de 10.000 a 20.000 euros

• Cartell del programa "Amunt persianes"

24/03/2022

L'Àrea de Desenvolupament Innovador de l'Ajuntament de València, a través de València Activa, posa en marxa el programa “Amunt persianes” per revitalitzar la vida dels barris, impulsar l'activitat econòmica i l'ocupació i reobrir els locals buits en planta baixa. La regidora d’Emprenedoria i Innovació Econòmica, Pilar Bernabé, ha explicat que “amb el programa “Amunt persianes” revitalitzarem els barris amb l'obertura de nous negocis en baixos buits i així generarem un impacte positiu en el mateix barri i en tota la ciutat”.

 

Segons la regidora, “l'objectiu d'este programa és que, amb el recolzament de fins als 20.000 euros que subvencionarem per projecte, tornen a pujar les persianes, dinamitzem els barris i accelerem la recuperació perquè, cada vegada que un negoci obri les portes, el barri s'ompli de vida. Cada vegada que puja una persiana, puja l'ànim de tot un barri”.

Les ajudes, que demà aprovarà la Junta de Govern Local, tenen un muntant global d’entre un i tres milions d’euros i van destinades a cobrir les despeses de l’activitat empresarial sempre que impliquen la posada en marxa d'un negoci en un local en planta baixa que prèviament haguera estat buit i que es trobe disponible per a lloguer, venda, traspàs o reforma.

Els nous negocis situats als barris que presenten símptomes de desertització comercial, com Aiora, Arrancapins, Beteró, el Calvari, el Carme, els Orriols, en Corts, la Creu Coberta, la Petxina, la Seu, la Xerea, Montolivet i Morvedre, podran rebre fins a 15.000 euros.

Les noves botigues situades en barris que tenen desertització comercial severa, com Benicalap, Ciutat Fallera, el Botànic, el Pilar, la Roqueta, Marxalenes, Nou Moles, Russafa, Soternes, Tormos i Torrefiel, podran rebre fins a 20.000 euros.

Finalment les noves empreses que òbriguen en la resta de barris de la ciutat podran rebre fins a 10.000 euros.

El projecte “Amunt persianes” subvencionarà fins al 80% del pressupost destinat a despeses d'inversió, entenent-se com a tals l'adquisició del local, la rehabilitació i adequació, el funcionament operatiu de l'activitat, la maquinària, instal·lacions, utillatge, moblatge, equips i inversions de caràcter immaterial com la propietat industrial i intel·lectual així com l’obtenció de patents i marques.

Podran ser beneficiàries d'estes ajudes les persones físiques i jurídiques, les comunitats de béns, societats civils o d’altres entitats econòmiques sense personalitat jurídica, legalment constituïdes i que hagen subscrit un contracte de compravenda, arrendament o cessió d’un local buit ubicat al terme municipal de València entre l’1 d’octubre de 2021 al 31 de desembre de 2022.

Les sol·licituds poden presentar-se, únicament mitjançant la seu electrònica municipal, del 2 de maig al 15 de novembre de 2022 o fins a esgotar el crèdit destinat a la convocatòria.

 

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé