Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Amunt les persianes - València

Vés enrere Amunt les persianes

Volver

Comença el termini de presentació de sol·licituds per al programa ‘Amunt persianes’

Les sol·licituds es podran presentar per Seu Electrònica des de hui fins al 15 de novembre o fins a esgotar el crèdit destinat a la convocatòria

• Convocatòria oficial del programa

02/05/2022

Hui s'ha obert el termini de presentació de sol·licituds d’‘Amunt persianes’, un nou programa municipal al qual es destinen un milió d'euros ampliable a tres milions, per a impulsar l'activitat econòmica i l'ocupació en els districtes i barris de València a través de la dinamització de locals buits en planta baixa. Les sol·licituds es podran presentar fins al 15 de novembre de 2022 o fins a esgotar el crèdit destinat a la convocatòria, a través de la Seu Electrònica.

 

“L'objectiu d'esta convocatòria és revitalitzar els barris amb l'obertura de nous negocis en baixos buits i així generar un impacte positiu en el mateix barri i en tota la ciutat”, ha assenyalat la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé.

Estes ajudes es dirigixen a cobrir les despeses d'inversió de l'activitat empresarial sempre que impliquen la posada en marxa d'un negoci en un local en planta baixa que prèviament haguera estat buit, entenent-se com a tal aquell en el qual no s'exercix activitat econòmica, professional o empresarial i que es trobe disponible per a lloguer, venda, o traspàs, inclosos aquells locals que es troben en reforma.

Els projectes beneficiaris de la convocatòria ‘Amunt persianes’ podran rebre fins a 20.000 euros. Esta és la quantia màxima contemplada per als barris que tenen una desertització comercial severa com Benicalap, Ciutat Fallera, El Botànic, El Pilar, La Roqueta, Marxalenes, Nou Moles, Russafa, Soternes, Tormos i Torrefiel.

Els projectes situats en barris que presenten símptomes de desertització comercial podran rebre fins a 15.000 euros; estos barris són Aiora, Arrancapins, Beteró, El Calvari, El Carme, Els Orriols, En Corts, La Creu Coberta, La Petxina, La Seu, La Xerea, Mont-Olivet i Morvedre. Finalment, els negocis que òbriguen en la resta de barris podran rebre fins a 10.000 d'euros.

En este cas se subvencionarà fins a un màxim del 80% del pressupost del projecte presentat destinat a despeses d'inversió, entenent-se com a tals els de l'adquisició del local; els de rehabilitació i adequació del local; els associats al funcionament operatiu de l'activitat, com els de maquinària, instal·lacions tècniques i utillatge, mobiliari, equips per a processos d'informació i, finalment, les inversions de caràcter immaterial com les de propietat industrial, obtenció de patents, marques i propietat intel·lectual.

Podran ser beneficiàries d'estes ajudes, tant les persones físiques o jurídiques, com les comunitats de béns, societats civils o altres entitats econòmiques sense personalitat jurídica, legalment constituïdes que hagen subscrit un contracte de compravenda, d'arrendament o de cessió del local on s'exercirà l'activitat per a la qual sol·licita subvenció o disposar d'una escriptura de propietat d'este local.

A més, és requisit necessari perquè el projecte siga beneficiari d'esta subvenció que el local en planta baixa on vaja a desenvolupar-se l'activitat estiga localitzat en el terme municipal de València i es trobe buit.

“La finalitat és que amb el suport de fins als 20.000 € que subvencionarem per projecte tornen a apujar les persianes, per a dinamitzar els barris i accelerar la seua recuperació, perquè cada vegada que un negoci obri les seues portes el barri s'ompli de vida. I és que cada vegada que puja una persiana, puja l'ànim de tot un barri”, ha remarcat Bernabé.

Tota la informació del tràmit en: https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/AE.IE.270

Recursos multimedia

Pilar Bernabé