Alquería Albors - València

Alquería Albors

Tornar

Urbanisme completa l’expropiació de l’Alqueria Albors per crear un espai sociocultural

Sandra Gómez destaca que, amb estes accions, Orriols guanya un nou espai per a ús sociocultural i la Malva-rosa, una plaça per als vianants

• Part de l'Alqueria Albors que serà expropiada

03/04/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat dos expropiacions. D'una banda, l'expropiació de part del conjunt de l'Alqueria d'Albors, al barri d’Orriols, i d’altra, l'expropiació d'una parcel·la per dur a terme la urbanització de la Plaça Antoni Eiximeno, en el barri de la Malva-rosa.

 

L'expropiació del conjunt de l'Alqueria d'Albors permetrà tindre la propietat de tot el conjunt de l'Alqueria, que l'Ajuntament ja ha rehabilitat en part, per allotjar el Centre Municipal de Joventut, la Universitat Popular i el nou Centre Cultural i Biblioteca del barri, que aviat obrirà les portes. L'expropiació d'esta part de l'edifici permetrà completar la rehabilitació de tot l'enclavament, qualificat en el PGOU com a equipament d'ús sociocultural.

L'alqueria està protegida pel planejament i reconeguda com a bé de rellevància local. Es tracta d'un edifici que data del segle XVI, amb un ús vinculat al pròxim Monestir de Sant Miquel dels Reis, en funcionar al principi com a molí d'aigua al servei del Monestir. Posteriorment, l'edifici va ser adaptat com a habitatge.

S'avança així en la recuperació del patrimoni històric del barri d'Orriols i en la memòria cultural associada a la seua horta. “El barri disposarà d'un nou espai amb el qual podrà dotar-se de nous equipaments, posant en valor este enclavament i convertint-lo en un punt de referència per al barri”, ha afegit la vicealcaldessa.

En la mateixa línia s'ha aprovat també l'expropiació d'una parcel·la de més de 500 metres quadrats per completar la urbanització de la Plaça Antoni Eiximeno, en el barri de la Malva-rosa, el projecte de la qual es va aprovar en la passada Junta de Govern Local.

L'àmbit d'actuació cobreix una superfície de 6.230 metres quadrats i comprén tot l'espai interior de la illa delimitada pels carrers de Sant Rafael, Sant Joan de Déu, Enginyer Faust Elio i Álvaro López. “Esta expropiació permet avançar en la pròxima licitació de les obres, per poder resoldre al més prompte possible la situació d'este espai, generant un nou espai verd i de trobada per al barri de la Malva-rosa”, ha ratificat Gómez.