Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Alcalde Ribó Ministro Justicia - València

Vés enrere Alcalde Ribó Ministro Justicia

Volver

L’alcalde demana al ministre de Justícia la recuperació del dret civil valencià

L’alcalde Joan Ribó s’ha reunit esta vesprada en l’Alcaldia amb el ministre de Justícia, Juan Carlos Campos

• Furs

04/05/2021

L'alcalde de València, Joan Ribó s'ha reunit esta vesprada en l’Ajuntament amb el ministre de Justícia, Juan Carlos Campos. Ambdós han fet un repàs d’assumptes d’actualitat, i Ribó ha mostrat un especial interés en “la necessitat de recuperar el dret civil valencià en tot el seu desenvolupament, de manera que tinguem una manera més acostada a la realitat valenciana de resoldre les qüestions que històricament s’han recollit en els nostres Furs”.

 

L’alcalde ha remarcat la importància de dur a terme estos canvis perquè “els valencians i valencianes coneixen la rellevància i utilitat d’unes normes pròpies, històriques, que s’adapten al segle XXI per a fer-nos la vida més fàcil, com ara en matèria de testamentaria, i que s’amplien a altres àmbits familiars, econòmics, de compra-venda, o lloguer, per exemple”.

Segons ha explicat Joan Ribó, “el dret civil valencià pot ser plenament constitucional” i ha justificat este fet afirmant que “Galícia, Catalunya, País Basc, Navarra, Aragó i les Illes Balears han recuperat els seus codis tradicionals i els han pogut actualitzar”. Per això ha demanat a l’executiu central, representat pel ministre de Justícia, “una implicació definitiva per part del govern d’Espanya per a donar fi a un greuge que patim encara els valencians, 314 anys després de l’anul·lació dels nostres Furs”. Convé recordar que estes normes històriques van estar vigents des dels temps de Jaume I fins a l'any 1707, en què es va promulgar el Decret de Nova Planta que va abolir les institucions i lleis pròpies del Regne de València.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr