Albergue operación frío - València

Albergue operación frío

Tornar

L’Ajuntament ha atés quasi 200 persones des de desembre en l’alberg habilitat per a l’operació fred

Isabel Lozano ha visitat un centre de dia per a persones sense llar que ha rebut 250.000 euros de l’Ajuntament de València i dos vivendes municipals semitutelades

• L'operació fred estarà activa fins el mes de març

25/01/2022

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha donat a conèixer que el Centre d’Emergències Climàtiques i Socials habilitat per a l’operació fred ha atés des de desembre a quasi 200 persones, als qui també se’ls ha facilitat sopar, desdejuni i kits d'higiene i roba d'abric. La regidora Isabel Lozano ha informat d’estes xifres en la visita que ha realitzat al centre de dia per a persones sense llar “Rehoboth” gestionat per l’entitat Natania, que ha rebut els darrers quatre anys un import de 250.000 euros per part del consistori, i que ara vorà augmentada esta aportació amb un nou conveni.

 

“Rehoboth” està situat al barri del Botànic i des de 2009 dóna resposta a la necessitat de disposar d'un centre d'ampli acolliment i baixa exigència, en horari de cap de setmana, quan estan tancats tots els recursos d'este tipus per a persones sense llar (a excepció del centre Mussol).

La regidora Isabel Lozano ha dit que “des de l’Ajuntament de València considerem molt important oferir servicis bàsics d'higiene i alimentació, consigna, bugaderia, farmaciola i perruqueria, entre d’altres, però també d’escolta i assessorament a qualsevol persona que ho necessite, en el moment que li faça falta; per això renovarem el conveni municipal amb este centre i augmentarem la seua quantia, que passarà de 62.400 a 75.000 euros anuals”.

“Rehoboth” compta amb una capacitat de 35 persones i obri ininterrompudament de 8 a 20 hores durant els caps de setmana. Al llarg del any, acudeixen al projecte entorn de les 1.000 persones diferents, variant la seua continuïtat i afluència d'uns mesos a uns altres, però en una mitjana de 185 visites per cap de setmana (92 diàries). El projecte compta amb quatre professionals i voluntariat (1 Treballador/a social, 1 Educador/a Social, 1 Integrador/a social, 1 tècnic/a de Animació Sociocultural i voluntariat).

Isabel Lozano ha explicat que “des de la regidoria volem potenciar el treball en xarxa i en col·laboració i coordinació amb les entitats d’iniciativa social, raó per la qual realitzem esta visita”.

D’altra banda, la regidora ha visitat també el projecte “Bajo Techo” que gestiona l’entitat Natania igualment, que es va posar en marxa l’any 2013 i compta amb dos habitatges municipals semi-tutelats per a persones sense sostre en estreta coordinació amb el Centre d'Atenció a Persones Sense Sostre.

Una de les vivendes és per a homes i l´altra per a dones, amb capacitat per a tres persones cadascuna. Amb les persones acollides s'ha pogut treballar un pla individual personalitzat que contempla hàbits d'higiene, habilitats socials, gestió econòmica i d'organització, convivència, activitats d'oci i temps lliure i d'inserció laboral, com a ferramentes per a donar el pas a una vida independent i autònoma.

Tot en col·laboració amb les entitats públiques i privades de la xarxa de servicis per a la inclusió social. “A l’eixir de les vivendes, es manté el contacte i es fa seguiment de la seua situació i adaptació a la nova etapa donant suport en este període a totes les persones que han passat pels pisos”, ha detallat Isabel Lozano. El projecte compta amb dos professionals (1 Treballador/a social i 1 Educador/a Social i voluntariat).

“Des de l’Ajuntament de València continuem assistint i ajudant a qualsevol persona que ho necessite, apostant per ser una ciutat que posa les persones en primer lloc, que posa recursos per a la reinserció social de totes les persones; una ciutat solidària i que no deixa ningú enrere”, ha conclòs Isabel Lozano.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano