Ajudes comerç - València

Ajudes comerç

Tornar

Comerç destina 1,5 milions d’euros al xicotet comerç i la creació d’empreses

La Junta de Govern Local també ha acordat el canvi de nom de 12 carrers i places per, entre altres objectius, “donar-li protagonisme a les dones en el nomenclàtor de la ciutat”

• L'Ajuntament ha convocat ajudes per donar suport a les iniciatives comercials

25/02/2022

L’Ajuntament ha destinat 1,5 milions d’euros per promoure nous comerços i consolidar els existents. Hui ha aprovat una nova convocatòria d’ajudes per donar suport a les iniciatives comercials a l’hora d’afrontar despeses corrents o desenvolupar millores del negoci o l’activitat. “Amb esta mesura es pretén fomentar el xicotet comerç, incentivar el manteniment i la creació d'este tipus d’empreses, així com millorar el mapa comercial de la ciutat de València”, segons ha informat hui el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, en donar compte dels assumptes acordats en la Junta de Govern Local.

 

Este òrgan de govern també ha acordat hui l’actualització o canvi de nom de 12 carrers i places de València “per complir amb la Llei de Memòria Històrica, donar-li protagonisme a les dones en el nomenclàtor de la ciutat i atendre peticions veïnals”, i ha impulsat l’execució de les obres de renovació del Museu de la Ciutat, que compten amb un pressupost de més d’un milió d’euros (1.107.757,48 €). Concretament, la Junta de Govern ha donat el vistiplau al Pla de Seguretat i Salut necessari per a l’execució d’estes obres; i d’altra banda, ha aprovat l’adjudicació per al desplegament de fibra òptica i zones wifi al Cabanyal-Canyamelar-Cap de França. Este contracte compta amb un pressupost de 287.217,68 euros i un termini d’execució d’obra de 126 dies.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, que ha comparegut acompanyat del regidor Borja Sanjuán, ha destacat “l’esforç municipal per fomentar i consolidar l’activitat comercial de la ciutat”. En este sentit, ha recordat que la quantia destinada per a estes ajudes “creades pel govern de Joan Ribó és igual a la de l’any passat, quan es va doblar el pressupost”. “En eixe moment vam assignar a esta partida quasi 120% més de diners que en 2020, per donar suport al xicotet comerç en un moment de pandèmia”.

Les prestacions es dirigeixen a persones físiques i jurídiques, cooperatives, societats civils, comunitats de béns legalment constituïdes i altres entitats sense personalitat jurídica, que realitzen la seua activitat en establiments comercials oberts al públic a la ciutat de València i siguen persones autònomes, petites empreses o microempreses.

Les actuacions que poden beneficiar-se d'elles són el lloguer del local comercial, la implantació de sistemes de qualitat, la realització de cursos de formació comercial no reglada, la participació en plataformes individuals o conjuntes de comerç electrònic, així com despeses d'assessorament, assegurances o de campanyes de publicitat.

 

Carrers dedicats a dones

 

D’altra banda, la Junta de Govern Local a través de la Regidoria de Recursos Culturals, ha aprovat l’actualització o canvi de 12 carrers i places de la ciutat, “que en este cas es deuen fonamentalment al compromís d’ampliar el nombre de carrers dedicats a dones rellevants i també a atendre peticions del veïnat”. Entre els nous carrers es troben, per exemple, el dedicat a l'activista veïnal Glòria Caballero Ganosa, als Poblats Marítims; o el consagrat a la periodista, escriptora i activista dels drets de les dones Carmen de Burgos a Benifaraig, als Pobles del Nord.

 

Renovació del Museu de la Ciutat i fibra òptica al Cabanyal

 

Pel que fa als acords relacionats amb contractacions, a més del tràmit que impulsarà les obres de renovació del Museu de la Ciutat, el vicealcalde ha ressaltat l’adjudicació dels treballs per a l’extensió de la fibra òptica municipal pel barri Cabanyal-Canyamelar-Cap de França, “que permetrà avançar en la seua transformació digital, implementant solucions tecnològiques als edificis municipals, dotant-lo d’enllumenat intel·ligent i permetent que la façana marítima de València dispose de wifi gratuït i d’alta velocitat”.

Amb esta actuació es desplegarà fibra òptica que unisca 7 dels edificis municipals del Cabanyal, així com una xarxa amb 9 quadres d'enllumenat i la dotació de WIFI en edificis municipals i façana costanera de la zona, segons ha explicat el regidor en recordar que estos treballs s’emmarquen en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del barri Cabanyal Canyamelar-Cap de França, EDUSI, pel qual Europa finança el 50 % amb fons Feder.