Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Ajardinamiento plaza Calabuig - València

Vés enrere Ajardinamiento plaza Calabuig

Volver

Conclou la remodelació de l'espai enjardinat de la plaça de Cabaluig

Campillo: “els veïns i veïnes del Cabanyal-Canyamelar ja poden gaudir d'esta nova zona verda, qUe ha sigut objecte també d'una actuació urbanística”

• Nou impuls als projectes EDUSI en el Cabanyal-Canyamelar

16/05/2021

Ja han finalitzat les obres de condicionament i reforma total del jardí de la plaça de Calabuig al barri del Cabanyal-Canyamelar, una reforma finançada amb càrrec a Fons EDUSI, de la Unió Europea que, tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, “suposa un nou impuls als projectes EDUSI en el barri, en este cas de l'àrea d'Ecologia Urbana”.

 

De fet, ha afegit el vicealcalde, des d'esta àrea “continuem treballant en la reforma d'altres jardins importants per al barri, com el de la plaça del Doctor Lluch o el de la Font Podrida”, que a poc a poc aniran millorant l'aspecte general de la zona i generant nous espais d'oci, de convivència i d'ús ciutadà.

Els treballs de remodelació de la zona verda, que s'han dut a terme en les últimes setmanes, han consistit en la renovació integral de l'àrea de jocs infantils situada en el centre del jardí, i en la reposició d'espècies arbòries i arbustives en la zona d'enjardinament perimetral. S'ha canviat el paviment de seguretat de la zona de jocs i s'han reposat les espècies vegetals. “Ara els veïns i veïnes del Cabanyal-Canyamelar ja poden disfrutar d'esta xicoteta àrea enjardinada en esta plaça, que també ha sigut objecte d'una remodelació integral i conversió en zona de vianants per part de la Regidoria d'Urbanisme”, ha afegit el vicealcalde, Sergi Campillo.

Les obres van començar el passat 26 d'abril, i s'han prologant al llarg de quatre setmanes. S'ha actuat sobre una superfície de 440,81 m², amb un pressupost de 21.450,88 € (IVA inclòs). Pavasal Empresa Constructora S.A. s'ha fet càrrec de les obres. Es tracta d'un projecte executat dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del Barri Cabanyal-Canyamelar-Cap de França (EDUSI 3C València) cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER en el marc del Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020.

 

UN ESPAI DE CONVIVÈNCIA

 

L'obra ha tingut com a objecte la millora de l'espai urbà del Jardí de la Plaça de Calabuig. Es perseguia posar en valor esta zona, que és un dels pocs espais verds del seu entorn, però que no tenia capacitat per a actuar com a espai de convivència per als veïns i veïnes del barri. Per això, ha sigut una intervenció destinada a millorar el seu atractiu, en particular per als xiquets i xiquetes de la zona. Tal com se subratlla en el projecte de l'actuació, “l'obra ha volgut, de manera paral·lela, fomentar la cohesió social dels habitants del barri, i previndre l'exclusió social; així com facilitar la integració de xiquets i xiquetes amb diversitat funcional, utilitzant per a esta finalitat jocs adaptats”.

 

 

 

 

 

Recursos multimedia

Sergi Campillo