Afiliacions Seguretat Social - València

Afiliacions Seguretat Social

Tornar

València torna a batre "nou rècord" en afiliacions a la Seguretat Social al febrer

La ciutat compta amb 57.148 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms, “les millors dades mensuals dels últims 14 anys”

• València compta amb 57.148 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms

14/03/2022

Segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, relatius al mes de febrer de 2022, el nombre d'afiliacions a la ciutat de València ha augmentat fins a les 409.011, "una xifra rècord dels mesos de febrer dels últims 12 anys", que, a més, suposa un augment de 2.864 afiliacions respecte a gener 2022 i de 26.585 respecte a febrer de 2021. "Des des de l'inici d'esta legislatura, el nombre d'afiliacions ha augmentat en 34.339", segons ha informat la regidorade Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.“Estes dades, sumats als d'atur i contractes registrats del mes de febrer, donen bona mostra que la recuperació econòmica s'està produint a la nostra ciutat. És notable el dinamisme del mercat de treball que s'ha donat en 2021 i esperem que estes xifres, que constaten la bona evolució, es mantinguen al llarg d'enguany”, ha afirmat la regidora.

Pel que fa a la comparativa amb altres ciutats, València destaca “com la capital que registra una de les taxes de variació més alta de les principals ciutats espanyoles, Comunitat Valenciana i Espanya”. Així doncs, en relació amb les dades registrades en el febrer previ a la pandèmia (2020), València registra, amb un 5%, el major increment d'afiliacions a la Seguretat Social, duplicant les xifres registrades per Madrid (2,3%) i superant àmpliament a Barcelona (0,3%), passant de 389.493 afiliacions a 409.011 (+19.518 afiliacions).


Així mateix, València lidera també l'increment d'afiliacions en comparació amb el mes de febrer de 2021 (7%), enfront del 4,8% de Madrid i el 4,5% de Barcelona, en registrar un increment de 26.585 afiliacions. “València es reafirma com a ciutat emprenedora, tal com es desprén de les últimes xifres facilitades per la Seguretat Social. València compta amb 57.148 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms al febrer, les millors dades mensuals dels últims 14 anys. D'esta manera, des de l'inici de la present legislatura, el nombre d'afiliacions al règim d'autònoms ha pujat en 2.024”, ha assegurat Bernabé.


“El nombre de persones autònomes afiliades a la Seguretat Social no para de créixer en l'última dècada. València és una ciutat emprenedora. I sabem que les persones autònomes són un col·lectiu clau en el nostre teixit econòmic local, per això sempre ens tindran del seu costat a l'ajuntament”, ha destacat la regidora.

Atesa la comparativa amb altres ciutats, València torna a registrar la taxa de variació més alta de les principals ciutats espanyoles, Comunitat Valenciana i Espanya. Amb això, en relació a les dades registrades en el febrer de 2020, “València registra, amb un 3,1%, l'increment més significatiu d'afiliacions a la Seguretat Social, superant en 1,25 punts a Madrid (1,8%) i en 1,6 punts a Barcelona (1,5%), en passar de 55.450 afiliacions a 57.148”.València lidera també l'increment d'afiliacions en comparació amb el mes de febrer de 2021 (2,1%), enfront de l'1,5% de Madrid i l'1,1% de Barcelona, en registrar un increment de 1.196 afiliacions. “Amb tot, València continua liderant -amb un 14%- el pes de persones autònomes respecte al total de les afiliacions entre les principals ciutats del país”, ha afegit.


“Hem de posar en valor que des de l'inici de la pandèmia treballem perquè les nostres pimes i autònoms i autònomes i les persones emprenedores tingueren el suport necessari per a mantindre els seus negocis a flotació. Per això, des de 2020 hem anat incrementant el pressupost anual que l'Ajuntament ha destinat al capítol de subvencions destinades a l'emprenedoria i foment de l'activitat econòmica, que ha experimentat un augment exponencial”, ha remarcat Bernabé

 

Impuls a l'ocupació i la formació

 

“Des de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació s'han intensificat els esforços per a millorar l'ocupabilitat dels valencians i valencianes, per això per a 2022 s'ha incrementat el pressupost en ocupació i formació: un 61% i un 82% per a la innovació econòmica i emprenedoria”, ha afegit en recordar que “per a l'any en curs s'han previst 689 places per a plans d'ocupació, per la qual cosa en estos dos últims anys gràcies a estos programes més de 1.200 persones han pogut gaudir d'una experiència laboral a l'Ajuntament de València”.

A més, per a este exercici s'han previst més de 20.600 places per a formació, “reforçant l'aposta per la formació en línia, que ha permés multiplicar de manera exponencial el número de persona beneficiàries, ha conclòs.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé