S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Adquisición libros bibliotecas - València

Vés enrere Adquisición libros bibliotecas

Tornar

L’Ajuntament invertix més de 144.000 euros en la compra de llibres per a les biblioteques municipals

La regidora Maite Ibáñez destaca que es tracta de la major adquisició de material bibliogràfic des de 2015

• Els exemplars adquirits ja estan disponibles en les biblioteques este mes de maig

22/04/2021

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha anunciat la inversió de més de 144.000 euros per a “una gran adquisició de fons bibliogràfics per a les biblioteques municipals, la més important realitzada durant els governs de la Nau i del Rialto”. Els exemplars estaran en les prestatgeries d’estos espais culturals durant el mes de maig. Es tracta de novetats editorials, llibres de narrativa, poesia, literatura infantil i juvenil, còmics, llibres amb perspectiva de gènere i de lectura fàcil, a més d’exemplars sobre el cineasta Luis García Berlanga.

 

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha assenyalat que “no hi ha millor manera de celebrar este 23 d'abril, Dia del Llibre, que anunciant que en unes setmanes totes les biblioteques municipals de la ciutat comptaran amb un bon nombre de novetats editorials”. “Cal destacar que hem realitzat una de les inversions més importants dels últims anys per a l’adquisició de nous llibres, la qual cosa permetrà incrementar i renovar els fons bibliogràfics de tota la xarxa de biblioteques municipals, que presten este servici als barris de la ciutat, i donar suport a la indústria del llibre”, ha indicat l’edil.

Com a novetat respecte a anteriors processos de compra, el contracte de subministrament per procediment obert s’ha licitat dividit en lots. En total, este contracte s’ha licitat per un import de 144.272 euros dividit en sis lots per afavorir la participació de diferents editorials i llibreries.

Un dels lots comprén novel·la, poesia o teatre, així com llibres de coneixement (història, geografia, llengua, medicina, etc.), abastant totes les branques del saber. Entre els títols adquirits destaquen obres com ‘La bona sort’, de Rosa Montero; ‘Línia de foc’, d’Arturo Pérez Reverte; ‘El missatge de Pandora’, de Javier Sierra; ‘Noruega’, de Rafa Lahuerta; ‘A cor obert’, d’Elvira Lindo; ‘Les tenebres i l’alba’, de Ken Follet; ‘I Júlia va reptar els déus’, de Santiago Posteguillo; ‘Rei blanc’, de Juan Gómez, o ‘L'infinit en un junc: la invenció dels llibres del món antic’, d’Irene Vallejo. A més, s’amplia el fons local amb llibres d’història, art, arquitectura o patrimoni valencià.

Ibáñez ha destacat que “dins d’este lot hem adquirit exemplars del cineasta Luis García Berlanga, amb motiu de l’Any Berlanga, els quals estaran a disposició en els anomenats centres d’interés que es crearan a les biblioteques”. Entre els títols incorporats hi ha ‘Berlanga, vida i cinema d’un creador irreverent’, de Miquel Ángel Villena; ‘L’últim austrohongarés: converses amb Berlanga’, de Manuel Hidalgo, o ‘Berlanguiana’, de Vicente Muñoz Puelles.

Un altre lot és el de llibres infantils i juvenils, enfocats a xiquets i xiquetes fins als 13 anys, que conté tant narrativa com poesia, així com llibres de coneixement. Un tercer lot és de lectura fàcil, això és, llibres amb una redacció que permet una lectura i comprensió més senzilla, tant en el seu llenguatge com en el format, dirigits a qualsevol persona que tinga dificultats per comprendre un text escrit. “Este lot contempla noves adquisicions de llibres amb perspectiva de gènere”, ha ressaltat Ibáñez, qui ha recordat que en 2019 la xarxa de biblioteques es va unir al programa ‘Biblioteques en igualtat’, que impulsa l’associació estatal Clàssiques i Modernes, per “solucionar les absències d’obra literària escrita per dones de totes les èpoques”. Alguns d’estos títols són ‘Educar contra el masclisme’, d’Aurelia Blanc; ‘Dones extraordinàries’, de Lucía Etxebarria, o ‘La dona de l’avenir’, de Concepción Arenal.

Un quart lot està destinat a l’adquisició de còmics, amb novetats com ‘Retorn a l’Edèn’, de Paco Roca, i el quint lot s’ha reservat per als exemplars dels 25 clubs de lectura de les biblioteques municipals, on es compartixen i debaten les lectures. Finalment, el sext lot està destinat a la renovació i actualització de fons de tres biblioteques, atenent a les demandes dels pressupostos participatius DecidimVLC.

Amb això, “pretenem que les biblioteques puguen comptar amb les novetats literàries del moment, amb un fons bibliogràfic ampli i atractiu dirigit a tots els públics (infantil, juvenil i adult), per seguir acostant les biblioteques a la ciutadania a través del préstec de llibres”, ha explicat Ibáñez.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez