Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Adjudicación contrato residuos y limpieza - València

Vés enrere Adjudicación contrato residuos y limpieza

Volver

L’Ajuntament adjudica el nou contracte de residus i neteja per vora 1.300 milions d’euros durant 15 anys

Començarà a aplicar-se el pròxim mes de setembre

• El 90 % del parc de vehicles i maquinària destinat a la neteja i residus serà elèctric i amb etiqueta ECO

12/05/2023

La Junta de Govern Local ha aprovat este matí l’adjudicació del nou contracte de residus i neteja, el segon més important dels que licita el consistori, darrere del de subministrament d’aigua potable. El contracte compta amb un pressupost de vora 1.300 milions d’euros i té una vigència de 15 anys. Començarà a aplicar-se en setembre, tres mesos després de la formalització del contracte.
 

El nou contracte substituïx el que ha estat vigent des de 2006. L’alcalde, Joan Ribó, ha destacat diversos aspectes, com ara la freqüència de neteja amb aigua, les operacions de neteja manual i mecànica d’escombrada o el parc mòbil i de contenidors. Així, l’aigualeig passa dels 17 dies actuals a 11. A més, el personal de les contractes puja fins els 1.182 treballadors i treballadores. Pel que fa als vehicles i maquinària destinats a la neteja i la recollida de residus urbans, se’n sumen 139 més, arribant als 498 en total. El 90 % del parc de vehicles en serà elèctric i amb etiqueta ECO, amb l’objectiu de generar menys contaminació acústica i gassos contaminants.

Igualment, es renovaran tots els contenidors antics incorporant-hi 10.000 de nous. Les empreses adjudicatàries instal·laran 4.000 dispositius de tancament i identificació de les persones usuàries en els contenidors marrons i grisos per tal d’incentivar la separació correcta dels residus.

El servici es va licitar fa més d’un any, en desembre de 2021, però el procés s’ha hagut de suspendre diverses voltes a causa de la interposició de diferents recursos. En eixe sentit, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha indicat que, “després de molts mesos de tramitació, hem pogut adjudicar este contracte, un dels més importants de l’Ajuntament”.

El vicealcalde ha explicat que el contracte manté la divisió de la ciutat en tres zones i, com a novetat, s’afig un quart lot per a la neteja de pintades i la retirada de cartells de la via pública, que s’ha reservat per a empreses d’inserció social i centres especials d’ocupació per a persones amb discapacitat.

Este lot de caràcter social s’ha adjudicat a la Compañía Especial de Empleo e Integración i comptarà amb deu equips de treball, equipats amb furgonetes elèctriques amb etiqueta zero emissions. Els altres tres lots, que inclouen la recollida de fem i la neteja dels carrers, els han obtingut les mateixes empreses que porten prestant el servici durant estos últims anys: Sociedad de Agricultores de la Vega, Fovasa i Fomento de Construcciones y Contratas.

Recursos multimedia

Sergi Campillo