Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Adjudicación contrato actividades personas mayores - València

Vés enrere Adjudicación contrato actividades personas mayores

Volver

L'Ajuntament destina més d’1,1 milions d'euros a la realització d’activitats per a persones majors

• L'objectiu d’este programa d'activitats és contribuir al benestar de les persones majors i facilitar l'ús positiu, lúdic i formatiu del seu oci

12/04/2024

  • La Junta de Govern Local adjudica el contracte d'este servici, que es compon de 3 lots, a Viajes Transvia Tours S.L.
  • Així mateix, tindrà una duració de 4 anys i serà prorrogable per un any addicional

La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat adjudicar a la mercantil Viajes Transvia Tours S.L. el contracte del servici de celebracions i commemoracions per a persones majors, que es compon de tres lots i l'import global dels quals ascendix a 1.108.090,41 euros.

En concret, el lot 1 arreplega la celebració de Sant Valentí; les Falles; tallers intergeneracionals de Pasqua i Nadal; la festivitat de la patrona de València; del 9 d'Octubre; la mostra de teatre “Majors a escena”; la celebració de les “Bodes d'or”; del Dia Internacional de les Persones Majors; felicitació nadalenca i concurs de targetes i el circ intergeneracional de Nadal i implica un import de 639.744,98 euros.

El lot 2 contempla la celebració de la Setmana de les Persones Majors per un muntant global de 328.209,40 euros i, el lot 3, l'organització de les activitats socioculturals a la sala Jubiocio per una quantitat de 140.136,03 euros. El contracte tindrà una duració de 4 anys i serà prorrogable per un any addicional.

L'Ajuntament de València compta amb un programa municipal d'activitats per a un envelliment actiu que pretén atendre les demandes socials generades pel progressiu envelliment de la ciutadania. Dins d'este programa marc es troba el programa de celebracions i commemoracions, a través del qual s'organitzen diversos actes per a celebrar les festes més rellevants per a la nostra ciutadania, així com la setmana d'homenatge als nostres majors i les activitats socioculturals a la sala Jubiocio.

Sobre este tema, el regidor de Majors, José Vicente Gosálbez, ha assenyalat que “l'objectiu d’este contracte de servicis és cobrir les necessitats d'este sector important i creixent de la població i contribuir al seu benestar i facilitar l'ús positiu, lúdic i formatiu del seu oci”.

“Este tipus d'activitats –ha continuat Gosálbez- són, altres, les més demandades per les persones majors, com per exemple el ball que tant d'èxit té en les vesprades de diumenge, i que són molt útils per a l'ocupació del seu oci i temps lliure. A més, incidixen de manera directa en la millora i manteniment de la seua salut i, sobretot, perquè estes activitats són per a retornar-los una part de tot el que han entregat a València i a les seues famílies”.

D'altra banda, la població de persones majors de València representa el 24% total de la població de la ciutat actualment i constituïx un dels grups més dinàmics de la seua realitat social i, per això, “és important promocionar la seua autonomia i participació social i les activitats socioculturals han d'ocupar un espai fonamental dins del seu temps, ja que el manteniment d'una vida social activa garantix un envelliment satisfactori evitant situacions de soledat”, ha conclòs el regidor.

Recursos multimedia

José Vicente Gosálbez