S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Acuerdo Mazzucato misión climática - València

Vés enrere Acuerdo Mazzucato misión climática

Tornar

L’Ajuntament comptarà amb el suport de Mariana Mazzucato per desenvolupar la Missió Climàtica València 2030

L’alcalde es reunix amb la prestigiosa economista per assentar-hi un conveni de col·laboració i convertir la ciutat en laboratori de proves per a les seues teories econòmiques

• L'acord beneficiarà tant l'Ajuntament com l'institut que dirigix Mazzucato

16/01/2023

L’alcalde, Joan Ribó, s’ha reunit per videconferència este matí amb la directora de l’Institut per a la Innovació i Propòsit Públic, Mariana Mazzucato, per traçar les línies d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la institució acadèmica que reforce la Missió Climàtica València 2030. Així, València es convertirà en laboratori de proves per a les teories d’una de les pensadores més rellevants del món sobre innovació, doctora honoris causa per diverses universitats, que aposta per un model d’estat emprenedor per millorar la vida de les persones.
 

L’objectiu de l’acord és que Mazzucato i el seu equip facen tasques d’acompanyament, seguiment, estudi, publicacions i avaluació del programa Missions València i, específicament, de la Missió Climàtica València 2030. Es pretén impulsar així un diàleg entre els plantejaments teòrics i la posada en pràctica d’este projecte, que beneficiaria totes dos parts. D’una banda, el consistori milloraria el model organitzatiu relatiu, entre altres, a la contractació, recursos humans, tecnologia, governança, comunicació o col·laboració publicoprivada. D’altra banda, València constituiria un camps de proves per a l’Institut per a la Innovació i Propòsit Públic.

Mariana Mazzucato és una eminència mundial amb les seues teories d’orientació a missions que milloren les vides de les persones i el nou paper que ha d’exercir allò públic (l’Estat) en l’economia actual. “Mazzucato i els seus equips investigadors necessiten governs valents que s’atrevisquen a provar i evidenciar el funcionament de les seues teories econòmiques”, ha manifestat l’alcalde. “Tot allò”, ha prosseguit, “pensat per a millorar les nostres capacitats públiques com a ajuntament i adaptar-nos com a administració pública per tractar problemes sistemàtics i aportar valor públic en el desenvolupament de la Missió Climàtica”.

Per la seua part, Mazzucato ha aplaudit el fet que València siga laboratori públic d’idees, entre les quals ha ressaltat la compra pública com a exemple de com es poden canviar les relacions publicoprivades. Esta és una de les qüestions en què es pot materialitzar la col·laboració entre l’Ajuntament de València i el seu institut, segons ha apuntat la catedràtica.

En relació a este acord, Joan Ribó ha destacat que “la idea clau és sumar”. Així, ha recordat “l’ample consens polític” ―31 de 33 regidors i regidores van donar suport a la missió―, “el treball en xarxa amb altres ciutats espanyoles” a través de la iniciativa citiES 2030, i “les 148 entitats ambaixadores compromeses amb els objectius de la missió”, que se sumaran a l’Acord Climàtic de Ciutat.

Missions València 2030

L’aliança amb Mazzucato busca enfortir la Missió Climàtica València 2030, que situa la sostenibilitat i la innovació com a elements clau del model de ciutat, i que ha contribuït que València siga nomenada Capital Verda Europea 2024, haja estat finalista com a Capital Europea de la Innovació 2022 i la Comissió Europea l’haja triada com una de les cent ciutats climàticament neutres abans de 2030.

Per a això, València impulsa les transformacions necessàries per ser una ciutat més sostenible, saludable, compartida, creativa, pròspera i emprenedora. Este propòsit s’emmarca en la necessitat d’avançar en els compromisos i metes establits pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i l’Agenda Urbana Espanyola. En eixe sentit, constituïx un element clau la incorporació del vector de la ciència, la investigació i la innovació, així com la implicació del sector privat, el sector públic, les universitats, la societat civil i la ciutadania.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó