Actividades plan reactivación Ciutat Vella - València

Actividades plan reactivación Ciutat Vella

Tornar

L'Ajuntament presenta el programa d'activitats que dinamitzaran el districte de Ciutat Vella

Bernabé: “l'objectiu d'este pla és dinamitzar el districte de Ciutat Vella amb activitats culturals de tota mena en les quals puga participar tot el teixit econòmic i associatiu del districte”

• El programa acabarà el mes de febrer

15/12/2021

L'Ajuntament ha posat en marxa en el districte de Ciutat Vella, una sèrie d'activitats de dinamització del consum amb l'objectiu d'atraure a la ciutadania valenciana, la de l'àrea metropolitana i als turistes que visiten la ciutat a gaudir de la bellesa, la tradició i la gastronomia del districte històric, i contribuïsquen, d'aquesta manera, a incentivar el consum.

 

El mes de juliol l'Ajuntament va posar en marxa el “Pla de Reactivació Econòmica de Ciutat Vella 2021-2022”, amb l'objectiu de revitalitzar el teixit econòmic d'este districte, on els efectes de la pandèmia s'han vist agreujats per les seues característiques, i especialment per la dependència que té al turisme i la mobilitat dins de la ciutat. Un Pla de Dinamització per al districte de Ciutat Vella al qual, segons ha informat la regidora de Desenvolupament Econòmic i Sectors Innovadors, Pilar Bernabé, “hem destinat 4 milions d'euros que han anat a diferents línies; les ajudes directes a les PIMES i autònoms, a la qual es van dedicar 3 milions d'euros; els 6.000 bons al consum, als quals es van dedicar 350.000 euros; la convocatòria per al patrocini d'activitats de dinamització en els diferents barris de Ciutat Vella i les activitats de dinamització del consum en el districte”.

Patrocini d'activitats

La primera de les actuacions ha consistit en una convocatòria perquè les entitats, públiques o privades, dels barris que componen Ciutat Vella puguen patrocinar i promocionar activitats culturals en les places i els carrers del districte. Tal com ha recordat Bernabé “des del mes de novembre i durant el mes de desembre s'estan duent a terme activitats en les quals l'Ajuntament participa com a patrocinador. A este programa de patrocini d'activitats de dinamització del districte, s'han destinat 210.000 euros”. A la convocatòria s'han presentat 20 projectes, de diferents entitats com l'Associació de comerciants del Centre històric, la Plataforma Ciutat Vella, Associació Intramurs, Associació de locals d'oci del Barri del Carmen o falles del districte entre altres. S'han presentat estes entitats amb diferents projectes lúdics, artístics, formatius, gastronòmics, concerts, exposicions i altres activitats culturals.

Les activitats que van començar a finals de novembre amb les Jornades del camí del Sant Greal, o l'exposició de cotxes antics de la plaça del Patriarca. Bernabé ha destacat el projecte Acostar-te, organitzat per l'Associació de Comerciants del Centre Històric, que “convertirà, durant unes setmanes, el centre de la Ciutat en un punt de referència cultural. Una activitat que combina pintura i dansa i que recorrerà els principals punts de Ciutat Vella com són la Plaça Redona, el Mercat Central o la plaça de la Reina”

Activitats de dinamització del consum

A més d'estos esdeveniments en els quals l'Ajuntament participa com a patrocinador, des del 4 de desembre s'han posat en marxa una sèrie d'activitats de dinamització del consum a Ciutat Vella, organitzat pel propi Ajuntament amb l'objectiu d'atraure a la ciutadania. Estes activitats es realitzaran durant tots els dissabtes, fins al mes de febrer de l'any pròxim. Bernabé ha precisat que “als matins seran sobretot activitats destinades a les famílies, com a contacontes, titelles, marionetes, i a les vesprades hi ha activitats per a tots els públics com a dansa contemporània o concerts de bandes sonores cinematogràfiques”.

Els mesos de gener i febrer de l'any 2022 es realitzaran, entre altres activitats que estan en fase de preparació, concerts de música clàssica, trobades de mascotes i danses tradicionals. Totes les activitats es poden consultar en la pàgina web https://valenciactiva.valencia.es/ .

Segons ha remarcat la regidora “l'objectiu del pla és dinamitzar el districte de Ciutat Vella amb activitats culturals de tota mena en les quals puga participar tot el teixit econòmic i associatiu del districte, que ha estat estos mesos en un estat de letargia per la pandèmia, i al mateix temps oferir una interessant oferta d'activitats a la ciutadania perquè s'acoste a una zona de la ciutat que ha sigut especialment afectada per la crisi sanitària, tant per la falta de turistes com la de veïns i veïnes de València, i la seua àrea metropolitana que es quedaven en els seus barris””

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé