Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Actividades bibliotecas - València

Vés enrere Actividades bibliotecas

Volver

Exposicions, xarrades, concerts i jocs omplin les biblioteques en febrer

Els clubs de lectura infantils s’amplien a Russafa i Sant Marcel·lí

• Club de lectura infantil de la biblioteca Maria Moliner

09/02/2022

La programació cultural de la xarxa de biblioteques municipals per al mes de febrer inclou clubs de lectura, jocs de taula i escacs entre llibres, exposicions, xarrades i concerts. El pròxim dijous dia 17 es posa en marxa a la biblioteca Maria Moliner, a la Bega Baixa, “Filant paraules”, una iniciativa que unix costura i literatura. A més, els clubs de lectura infantils, en què participen al voltant de 150 famílies, s’amplien a les biblioteques de Russafa i Sant Marcel·lí. La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha animat a “disfrutar d’estes propostes” amb què es pretén “promoure la lectura, crear hàbit lector, fomentar la col·lecció de les biblioteques, mostrar els seus recursos i fer barri”.

 

Este divendres s’inaugura a la biblioteca de Patraix-Azorín la mostra “Tiempo y Memoria”, un recull de treballs de l’alumnat de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, que es podrà visitar fins el 25 de febrer. A esta exposició se’n sumen altres sis. Les pròximes a obrir-se són: “Toca igualdad, toca coeducar”, de l’ONG InteRed —biblioteca de Benimaclet-Carola Reig, del 14 al 25 de febrer, que es complementarà amb una xarrada el dia 23—; “Somnis d’un Cabanyaler: traços i colors”, de Constantino Guillamón —biblioteca del Cabanyal-Canyamelar-Casa de la Reina, del 21 de febrer a l’11 de març—, i “Confluències”, de Luciano González —biblioteca de Sant Marcel·lí-Camí Real-Clara Santiró i Font, del 23 de febrer a l’11 de març—.

A estes s’han d’afegir les que a hores d’ara estan actives a Benicalap —“Mujeres del mundo”, de Creu Roja, fins el 18 de febrer—, el Cabanyal-Canyamelar —“Crear Miradas”, de Teresa Benedicto, fins el 18 de febrer—, i Sant Marcel·lí —“Natura”, d’Antoni Llop Barea, fins demà dijous—.

D’altra banda, la biblioteca de Castellar-L’Oliveral-Matilde Ramos acollirà el dia 15 una trobada amb Enrique Ginés, autor dels llibres “Recordando a mi pueblo” i “La Posguerra”. A més, l’alumnat del conservatori municipal de música José Iturbi oferirà un concert a la biblioteca de Benicalap el 25 de febrer, amb peces dels compositors Johann Sebastian Bach, Jean-Baptiste Breval, Giovanni Battista Sammartini i Luigi Boccherini.

Clubs de lectura i jocs de taula

Tot i que “juntar la lectura amb les labors no és nou en l’àmbit bibliotecari, sí és la primera volta que es fa en les biblioteques municipals”, ha explicat Maite Ibáñez en relació al projecte “Filant paraules”, que s’estrena la setmana que ve. “Es tracta de connectar la literatura amb una tasca tan tradicional i casolana com és la costura — ha indicat l’edil—, una activitat que, si es fa en grup, és molt més agradable”. En este espai, adreçat a un públic adult, les brodades i embastades s’amenitzen amb lectures en veu alta i recomanacions literàries. Les persones interessades són majoritàriament dones de la tercera edat. “En la pandèmia la població femenina major s’ha quedat més aïllada i necessita activitats en la biblioteca com esta que fomente la socialització amb gent del barri”, segons la titular d’Acció Cultural.

Maite Ibáñez també ha destacat els clubs de lectura infantils que s’han estés a les biblioteques de Russafa-Nova Al-Russafí i Sant Marcel·lí-Camí Real-Clara Santiró i Font i que s’incorporen a altres tres que ja estan funcionant en la biblioteca de la Bega Baixa-Maria Moliner, on participen al voltant de 150 famílies. Estan dirigits a xiquets i xiquetes de dos a sis anys i les sessions tenen lloc una vesprada al mes. “Els més menuts disfruten, passen una estona divertida i fan amics durant una trobada lúdica i didàctica unida per la literatura. Juguen i aprenen, que és, sens dubte, la millor de les maneres d’adquirir l’hàbit de la lectura”, ha subratllat la regidora.

A més, els escacs i els jocs de taula es traslladen a partir d’este mes de febrer a la biblioteca Maria Moliner amb l’objectiu d’atraure un públic més ample i heterogeni. En el cas dels jocs de taula, per exemple, el personal de les instal·lacions culturals mai explica el funcionament, ja que, com ha apuntat Ibáñez, “una de les coses més importants és llegir les instruccions per aprendre a jugar, amb la qual cosa es promou la lectura i la comprensió lectora, elements fonamentals en l’educació”.