S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Actividades Año Berlanga - València

Vés enrere Actividades Año Berlanga

Tornar

L'obra de Berlanga arriba a les aules de la Universitat Popular

L'activitat tindrà lloc en les seus de la Universitat Popular de Nou Moles, Rovella i Orriols

• Cartell de la celebracio de l'Any Berlanga

06/12/2021

La Regidoria de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València està desenvolupant al llarg de 2021 una sèrie d'accions destinades a recordar la figura del cineasta. Amb l'objectiu d'aproximar la figura de Berlanga i fer partícips als ciutadans i ciutadanes d'esta celebració amb una perspectiva didàctica, a partir del pròxim dilluns i fins a la primera setmana de desembre, s'impartiran una sèrie de tallers entre els participants a les aules de la Universitat Popular de l'Ajuntament de València.

 

En estos tallers s'estudiarà la figura del cineasta Luis García Berlanga i com es poden estudiar els canvis socials, polítics, culturals i econòmics a Espanya a través del seu corpus cinematogràfic. L'objectiu d'esta iniciativa és estudiar l'evolució de la societat espanyola i el paper dels diferents tipus i classes socials, així com els rols femenins, que es reflecteixen en la cinematografia de Berlanga.

Mitjançant extractes de les seues pel·lícules, informes de les Juntes de Classificació i Censura i una extensa bibliografia, s'estudiarà l'evolució de la societat espanyola, la seua projecció internacional i el paper dels diferents tipus i classes socials que es retraten en les seues pel·lícules. Les historiadores de l'art María Hernández i Catalina Benito, expertes en la figura de Berlanga i responsables dels tallers, analitzaran també l'evolució dels rols femenins, des de Carmen en “Esa pareja feliz” a Trini, de “París-Tombuctú”, evidenciant la progressiva emancipació de la dona a l'Espanya de les últimes dècades del segle XX.

Berlanga i València: un vincle

La projecció dels extractes de les cintes de Berlanga té un gran significat. El regidor de Turisme, Emiliano García, ha destacat que “és una realitat que la ciutat de València està inevitablement lligada a la personalitat i obres del cineasta”.

Per això, totes les activitats de l'any Berlanga van destinades “a protegir i difondre la seua figura i el seu llegat, perquè el que va ser un dels nostres valencians més il·lustres ens continue inspirant i ens continue emocionant. I des de València, la ciutat que el va veure nàixer com a persona i com a artista, volem ser garants de la seua manera d'interpretar i qüestionar les realitats”, ha conclòs el regidor de Turisme.