Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Absentismo escolar - València

Vés enrere Absentismo escolar

Volver

L'Ajuntament reforça la col·laboració entre la Policia Local i la Regidoria d'Educació per a frenar l'absentisme escolar a la ciutat

• L'Acadèmia Central de Policia acollirà dijous que ve, 9 de novembre, la segona sessió d'estes jornades

05/11/2023

  • El consistori celebra enguany, per primera vegada, dos jornades de treball conjunt per a abordar el Programa de seguiment de l'Absentisme Escolar Municipal (PAEM)
  • En estos moments s'està realitzant la intervenció en 298 casos a València, corresponent el 55 % d'estos a xiques (164) i el 45 % a xics (134)
  • Per etapes, els estudiants valencians més afectats són els alumnes d'Educació Secundària (72’1 % dels casos), seguits dels d'Educació Primària (26’2 %) i molt per darrere els de Formació Professional (1’7 %)

L'Ajuntament de València impulsa la col·laboració entre la Regidoria d'Educació i la Policia Local, a través d'unes jornades dedicades a la lluita contra l'absentisme escolar a la ciutat. Després de la passada cita del 17 d'octubre, l'Acadèmia Central de Policia acollirà dijous que ve, 9 de novembre, la segona sessió col·laborativa on es continuaran abordant les claus del Programa de seguiment de l'Absentisme Escolar Municipal (PAEM).

“Amb l'organització d'estes sessions, celebrades per primera vegada enguany, apostem per una major coordinació entre delegacions per a aplicar una resposta efectiva i multidisciplinària a este problema social”, ha explicat la regidora d'Educació, Rocío Gil.

En este sentit, des de l'Ajuntament de València s'informa que, actualment, estan intervenint en 298 casos diagnosticats distribuïts de la següent manera: 252 casos d'alumnat absentista acumulats del curs escolar 2022-2023; 42 d'anys anteriors a 2022 comunicats ja a la Fiscalia de menors; i quatre nous del curs acadèmic vigent (2023-2024).

Del total de 298 casos, el 55 % corresponen a alumnes xiques (164), mentre que el 45 % són d'alumnes xics (134). “A edats tan primerenques, resulta vital involucrar al professorat, a les famílies i a la Policia Local per a fomentar la conscienciació en tots els entorns de referència dels més joves”, ha insistit Gil.

Per això, des de l'Ajuntament es valora la labor que està realitzant el servici d'Educació i la Policia Local de València en estes sessions sobre el PAEM. “Estes jornades són essencials per a compartir estratègies, planificar recursos i, sobretot, impulsar la tasca de prevenció i identificació de casos que es realitza des de l'administració”, ha manifestat la titular d'Educació.

Recursos multimedia

Rocío Gil