4ª Mesa trabajo Orriols - València

4ª Mesa trabajo Orriols

Tornar

Ribó anuncia la remodelació integral del jardí d’Esteban Dolz del Castellar d’Orriols

L’alcalde també ha avançat que demà està previst que comencen les obres per a la creació de la Unitat d’Igualtat Torrefiel-Orriols

• S'ha celebrat la quarta reunió amb representants de les associacions i entitats del barri

01/02/2022

Lalcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat esta vesprada al veïnat dOrriols la remodelació integral del jardí del carrer Esteban Dolz del Castellar«una de les demandes que ens havien fet les plataformes que lluiten per la millora del barri i que ja podem avançar que la seua licitació es posarà en marxa enguany», ha explicat el màxim responsable de la ciutat.

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat pels responsables de les distintes delegacions implicades en la reactivació del barri dels Orriols (Rascanya), s'ha reunit per quarta vegada amb representants de les associacions i entitats del barri per a tractar les necessites i resoldre els problemes que transmeten. En el marc d'esta trobada, Ribó ha anunciat la remodelació integral del jardí d'Esteban Dolz, «una de les demandes que ens havien fet les plataformes que lluiten per la millora del barri i que ja podem avançar que la seua licitació es durà a terme enguany».

«S'ha de dir que este govern està complint amb els compromisos adquirits amb el veïnat dels Orriols. Hui podem avançar que esta zona verda serà totalment remodelada, com va demanar la plataforma Orriols en Lluita, i suposarà una millora substancial en el barri, amb un pressupost de quasi 300.000 euros destinats a l'obra», ha assenyalat l'alcalde de València.

L'àrea d'Ecologia Urbana que encapçala el vicealcalde Sergi Campillo ha detallat que està a punt d'adjudicar-se la redacció del projecte per un valor d'11.616,58 euros, mentre que el pressupost reservat per a l'execució de les obres és de 299.214,83 euros, més 11.968,59 euros previstos per a la direcció d'obra. «Ja tenim a punt l'adjudicació de la redacció del projecte, i este mateix mes convocarem al veïnat per recollir les seues propostes, ja que volem dissenyar el nou espai de manera participada, com sempre fem amb les entitats veïnals», ha explicat Campillo.

Es tracta d'un jardí de 2.150 metres quadrats, ubicat sobre un aparcament municipal (cosa que limita el tipus d'intervenció i les actuacions viables), entre els carrers Esteban Dolz del Castellar i carrer de l'Alqueria Cremada.

D’altra banda, l’alcalde ha avançat que demà està previst que comencen les obres per a la creació de la Unitat d’Igualtat Torrefiel-Orriols, un espai d’empoderament per a les dones que pretén comptar amb la cooperació del veïnat i les entitats.

Respecte a la quarta convocatòria de la mesa de treball d'interregidories amb el veïnat dels Orriols, l'alcalde Joan Ribó considera que el treball comença a tindre els seus efectes positius, i s'ha referit «a la millora de la neteja, no sols viària, sinó també d'aquells patis interiors que estaven plens de brutícia i que l'acció coordinada d'este govern ha permés netejar». «També la presència més habitual de policia està ajudant al fet que, poc a poc, la convivència en el barri es vaja recuperant i que altres qüestions com el botellot s'estiguen controlant, la qual cosa em sembla un aspecte fonamental», ha afegit Ribó.

L’alcalde ha estat acompanyat pel regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, la regidora de Benestar i Drets Socials, Isa Lozano, i el regidor de Salut i Turisme, Emiliano García.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó