Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

PREVENCIÓ COMUNITÀRIA

El dia 1 de Desembre és el “Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA”.

Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA

El dia 1 de Desembre és el “Dia Mundial de la lluita contra la SIDA”.

Enguany, ONUSIDA anima a totes les persones a conéixer el seu estat serològic si s'han realitzat conductes de risc. La finalitat és conéixer-lo; si el resultat és negatiu, per a poder realitzar accions preventives davant el desconeixement de l'estat serològic de la persona que interactua íntimament amb tu; i si és positiu, poder evitar contagiar a altres persones o iniciar un tractament adequat al més prompte possible.

Des que l'any 1988 l’ONUSIDA va començar a commemorar este dia, el Pla Municipal de Drogodependències (PMD. UPCCA-València) ha participat i fomentat iniciatives dirigides a previndre la infecció del VIH per a previndre la SIDA. L'eslògan d'enguany és “Coneix el teu estat”, és a dir, “no romangues CEC davant la teua realitat.”

Anar “CEC” és l'expressió que empren les persones consumidores quan “consideren que s'han passat”. En este estat poden realitzar-se múltiples conductes inapropiades depenent de l'entorn on s'estiga (laboral, familiar, d'oci, sexual). En relació al sexe es pot dir que les drogues sedants faciliten la submissió i les excitants el descontrol. Ambdues situacions reduïxen la capacitat de les persones per a posar en pràctica mecanismes per a previndre contagis, tant de malalties de transmissió sexual com del VIH/SIDA.

El PMD també participa de la reflexió que des de diferents àmbits socials convida a no romandre cecs davant esta realitat. Conéixer-la facilita la seua prevenció, la seua “inexistència” possibilita situacions excloents, la qual cosa dificulta encara més la seua prevenció.

Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI