Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

PREVENCIÓ COMUNITÀRIA

“FALLES, UNA FESTA PER A DISFRUTAR”


“DISFRUTAR NO ÉS INTOXICAR-SE”Davant de la imminent celebració de les festes falleres, la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València inicia una campanya sobre el consum responsable d’alcohol. La campanya “Falles, una festa per a disfrutar” i “Disfrutar no és intoxicar-se” està dissenyada per la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA).

Cal destacar els estudis estadístics sobre addiccions en què l’alcohol apareix com la substància més consumida, i recordar que el consum no responsable d’alcohol comporta tot un seguit de problemes de convivència i de salut pública afegits que cal no oblidar.

Entre els objectius de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports es troba la prevenció de les addiccions. En el treball necessari per a aconseguir este objectiu, resulta imprescindible la col·laboració de la ciutadania, bé com a consumidors i consumidores apel·lant a un consum responsable, bé com a persones orientadores de joves i menors a càrrec seu”.

Com a part de la campanya, la UPCCA València de la Regidoria de Sanitat, en col·laboració amb la Junta Central Fallera, distribuirà entre els 380 casals fallers de la ciutat cartells amb els missatges: “Disfrutar no és intoxicar-se” i “Una festa per a disfrutar”.

“DISFRUTAR NO ÉS INTOXICAR-SE”, es vol transmetre que moltes vegades, socialment es justifica que una persona puga passar-se bevent, que això és normal, que forma part de la festa, però en canvi tant l’afectat com el seu entorn, no volen, ho passen malament si transcendeix la seua imatge amb signes d’embriaguesa…

|

“UNA FESTA PER A DISFRUTAR”, intenta transmetre uns consells bàsics per a aconseguir-ho. Utilitzant el transport públic, metro o autobús, durant estes festes per a evitar-se problemes. Anar amb compte amb l’ús de coets i alcohol. Compartir l’amistat passant temps en menjars junts, en ser nets i no embrutant els espais públics.

Des de la Regidoria de Sanitat es fa una crida a la responsabilitat dels valencians i valencianes i s’insta també a utilitzar els servicis públics de transport com a mesura de seguretat. Així mateix, es recorda que l’alcohol fa mala combinació amb els coets.

Tenint en compte tot açò, es pot fer més agradable la convivència, disfrutar més de la festa i evitar riscos innecessaris per a la salut física i mental de les persones, especialment joves.

|


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI