Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

PREVENCIÓ COMUNITÀRIA

26 de juny
Dia Internacional de la Lluita Contra les Drogues

PMD
Regidoria de Sanitat i Consum
|
Disfrutar o quedar-se Penjat

Amb l’eslògan “Disfrutar o quedar-se Penjat. Les drogues són la diferència” el Pla Municipal de Drogodependències (PMD) de la Regidoria de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de València en sintonia amb l’eslògan proposat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) “Controlen les drogues la teua vida? La teua vida. La teua comunitat. No hi ha espai per a les drogues”, pretén posar de manifest que es disfruta més de la vida quan no s’està davall els efectes de cap droga.

Lourdes Bernal Sanchis, Regidora de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de València ha manifestat: “Tradicionalment, la societat, considera estos consums un problema individual que afecta només jóvens que consumixen drogues il·legals. La realitat en estos moments és una altra. El principal problema hui, és la gran tolerància social cap a la publicitat, venda i consum d’alcohol. La qual cosa no vol dir que a Espanya no siga problemàtic el consum d’alcohol i que es veja com normal el consum de cannabis pels jóvens.

|
Controlen les drogues la teua vida?

Moltes vegades, la societat, només contempla la part lúdica del consum de drogues, però els “mitjans de comunicació” a través dels seus espais de successos, ens recorden dia a dia les conseqüències últimes d’estos consums: agressions físiques i psíquiques, accidents de tràfic, accidents laborals, violència de gènere, delictes sexuals, fracàs escolar, etc.

Des del PMD volem manifestar que l’objectiu de les campanyes de prevenció de les drogodependències és crear ferramentes perquè l’individu puga dir NO A LES DROGUES. En estos moments, no és menys cert que, la societat ha de ser conscient de la seua funció preventiva, i que una de les seues prioritats ha de ser reduir la pressió que exercix el mercat perquè cada vegada en edats més primerenques les persones experimenten amb drogues.

Es vol a més, recolzar que els adolescents i els adults jóvens precisen de models socials que els servisquen de referent en el moment de la presa de decisions enfront del consum de drogues, per tant la societat i els Mitjans de comunicació han de ser conscients de la necessitat d’exercir eixa funció modèlica en benefici de tots, ja que les tasques preventives de la malaltia i la Promoció de la salut és una tasca tant individual com col·lectiva.

Dia Mundial contra les Drogues

Hi ha per tant que disfrutar de la vida sense el consum de drogues.

Cal viure la vida en plenitud, sense drogues, per a no quedar-se penjat”.

|

PREGUNTES DELS XIQUETS (Pdf 933 kb) ELS JÓVENS HAN DE SABER (Pdf 953 kb) MÉS INFORMACIÓ PER ALS PARES (Pdf 1 mb) MÉS INFORMACIÓ PER AL PROFESSORAT (Pdf 1,13 mb) INFORMACIÓ DE NACIONS UNIDES SOBRE DROGUES IL·LÍCITES (Pdf 562 kb) LA ONU INFORMA


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI