Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

JARDÍ DE MONFORTEACCÉS: pel palauet situat en C/ Monfort, s/n. Entrada gratuïta.

HORARI:
primavera-estiu (21de març al 20 de setembre): DE 10:30 A 20:00 HORES
Otoño-Inverno (21 de setembre al 20 de març): DE 10:30 A 18:00 HORES

GESTIÓ: Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars i Escola Municipal de Jardineria i Paisatge.

TOPOGRAFIA I HISTÒRIA:

Pla del Jardí de Montfort

Amb una superfície aproximada de 12.000 metres quadrats, és un jardí per al repòs i la trobada amb la sensació estrictament estètica i naturalista. En ell trobem gran quantitat de belles estàtues i pitxers, relaxants fonts ornamentals i figures de plantes retallades, arbres i arbustos de gran bellesa i antiguitat, tanques retallats i zones de flor que fan d'este jardí un dels més bells de la ciutat de València.

El seu origen es remunta a un dels horts existents en la zona d'extramurs de València, concretament a l'hort del senyor José Vich, Baró de Llaurí. Va ser venut en 1849 al senyor Juan Bautista Romero, Marqués de Sant Joan, que pagament pel 80.000 reals.

El Marqués de Sant Joan va encarregar a l'arquitecte valencià El senyor Monleón Estellés la construcció del Jardí. En 1872, al morir el Marqués, passa a la seua esposa, que ho deixa en herència a una de les seues nebodes la senyora Josefa Sancho Cortés. El matrimoni d'esta amb El senyor Joaquín Montfort Parrés, provoca que des d'eixe moment se li denomine Jardí de Montfort.

|
Jardí de Monforte

L'any 1941 és declarat “Jardí Artístic Nacional”, quedant baix protecció de l'Estat. Posteriorment, en 1970, passa a propietat municipal, restaurant-se i obrint-se al públic en 1973, després de la rehabilitació del Palauet i del traçat artístic neoclàssic del jardí.

D'este jardí s'ha dit que el “últim jardí historicoartístic del segle XIX que queda en la ciutat de València”.

Conté 33 estàtues de marbre, abundància d'estanys i assortidors, un gran estany amb forma de flor de nenúfar, destacant els grans exemplars de magnòlies, llorers i ginkgos

|
Vista aèria del Jardí de Montfort

Recuperat per a la ciutat per l'Ajuntament de València, després de la riuada de 1.957 i obert al públic en la primera Iberflora (1.972), és gestionat i mantingut per la Fundació Pública Municipal de Parcs i Jardins Singulars des d'1.984.

.

INFORMACIÓ ADDICIONAL:

|
Relació d'arbratge del Jardí de Monforte Mes informació sobre accesibilitat


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI