Servicios de la web

Hall

INFOCIUTAT

JARDÍ BOTÀNIC


HORARI: Obert tots els dies, tret els dies amb vent i pluja, i els festius 25 de desembre i 1 de gener.

De novembre a febrer: de 10:00 a 18:00 hores
Març i octubre: de 10:00 a 19:00 hores
Abril i setembre: de 10:00 a 20:00 hores
De maig a agost: de 10:00 a 21:00 hores

PREUS:

Llistat de preus del Jardí Botànic.
Jardí Botànic

El Jardín Botánico de la Universidad de Valencia tiene su origen en un huerto para la enseñanza de la botánica o hort de simples que se creó durante el siglo XVI, aunque desconocemos su emplazamiento original. En el siglo XVIII, con la llegada de las ideas de la Ilustración y el apoyo de ciertas organizaciones como la Real Sociedad Económica de Amigos del País, se instaló el nuevo jardín, más adaptado a los avances científicos, en el llamado huerto de Tramoyeres, extramuros de la calle de Quart. Pero los trabajos en él no comenzarían hasta 1803, bajo la dirección del rector Vicent Blasco.

|

La seua època d'esplendor li va arribar sota la direcció del catedràtic de Botànica Félix Pizcueta, entre 1829 i 1863, qui va millorar les col·leccions i va permetre l'aclimatació de plantes exòtiques. Poc després es va ampliar el jardí cap al Passeig de la Petxina, es va construir l'hivernacle de la Bassa i a finals del segle XIX es va construir el gran umbracle, obra de l'arquitecte Arturo Mélida.

Jardí Botànic

Hui compta amb una important col·lecció botànica, amb unes tres mil espècies d'arbres i plantes provinents dels cinc continents, destacant la col·lecció de palmeres i arbres tropicals o la de cactus i altres plantes del desert. Des de 1987 el Jardí Botànic s'ha recuperat com a centre investigador i docent de la Universitat, independent de les Facultats i adscrit directament al rectorat, realitzant-se importants obres d'adaptació que van culminar l'any 2000.

|
Mes informació sobre accesibilitat


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI