Els ODS brinden un marc a llarg termini i no partidista per a una visió més sostenible del desenvolupament urbà, que proporcione igualtat d'oportunitats a tots els habitants, promoga entorns de vida saludables amb accés a espais verds i siga resistent enfront dels desastres quotidians i riscos climàtics.
Els ODS només es poden aconseguir amb associacions mundials sòlides i cooperació.
Perquè un programa de desenvolupament es complisca satisfactòriament, és necessari establir associacions inclusives (a nivell mundial, regional, nacional i local) sobre principis i valors, així com sobre una visió i uns objectius compartits que se centren primer en les persones i el planeta.
Molts països requereixen assistència oficial per al desenvolupament amb la finalitat de fomentar el creixement i el comerç. Així i tot, els nivells d'ajuda estan disminuint i els països donants no han respectat el seu compromís d'augmentar el finançament per al desenvolupament.
A causa de la pandèmia de la COVID-19, s'espera que l'economia mundial es contraga fortament, en un 3 %, en 2020, la qual cosa constituiria la seua pitjor recessió des de la Gran Depressió.
Ara més que mai és necessària una sòlida cooperació internacional amb la finalitat de garantir que els països que posseeixen els mitjans per a recuperar-se de la pandèmia reconstruïsquen millor i aconseguisquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
València, a través del seu Servici de Ciutat Intel·ligent, està treballant per a millorar la qualitat de vida en entorns urbans, seguint el full de ruta dels ODS per a un desenvolupament urbà més equilibrat i equitatiu.