S'està cercant, espereu....

Objectiu 15 Vida d'ecosistemes terrestres - Smart City - València

Objectius de Desenvolupament SostenibleObjectius de Desenvolupament Sostenible

Els ODS brinden un marc a llarg termini i no partidista per a una visió més sostenible del desenvolupament urbà, que proporcione igualtat d'oportunitats a tots els habitants, promoga entorns de vida saludables amb accés a espais verds i siga resistent enfront dels desastres quotidians i riscos climàtics.

Objectiu 15: Gestionar sosteniblement els boscos, lluitar contra la desertificació, detindre i invertir la degradació de les terres, detindre la pèrdua de biodiversitat

El brot de la COVID-19 ressalta la necessitat de abordar les amenaces a les quals s'enfronten les espècies silvestres i els ecosistemes.

En 2016, el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) va alertar que un augment mundial de les epidèmies zoonòtiques era motiu de preocupació. En concret, va assenyalar que el 75 % de totes les malalties infeccioses noves en humans són zoonòtiques i que estes malalties estan estretament relacionades amb la salut dels ecosistemes.

«Amb la COVID-19, el planeta ha enviat el seu major alerta fins hui indicant que la humanitat ha de canviar», ha explicat la Directora Executiva del PNUMA, Inger Andersen.

A Treballar amb el medi ambient per a protegir les persones, el PNUMA detalla com «reconstruir millor», mitjançant una base científica més sòlida, polítiques que contribuïsquen a un planeta més sa i més inversions verdes.

La resposta del PNUMA s'ocupa de quatre àrees:

  1. Ajudar les nacions a gestionar les deixalles mèdiques de la COVID-19.
  2. Produir un canvi transformatiu per a la naturalesa i les persones.
  3. Treballar per a garantir que els paquets de recuperació econòmica creuen resiliència per a crisis futures.
  4. Modernitzar la governança ambiental a nivell mundial.

Per a previndre, detindre i revertir la degradació dels ecosistemes de tot el món, les Nacions Unides han declarat la Dècada per a la Restauració dels Ecosistemes (2021-2030). Esta resposta coordinada a nivell mundial davant la pèrdua i degradació dels hàbitats se centrarà en desenvolupar la voluntat i la capacitat polítiques per a restaurar la relació dels éssers humans amb la naturalesa. Així mateix, es tracta d'una resposta directa a l'avís de la ciència, tal com s'expressa en el Informe especial sobre canvi climàtic i terra del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic, a les decisions adoptades per tots els Estats membres de les Nacions Unides en les convencions de Riu sobre canvi climàtic i biodiversitat i a la Convenció de les Nacions Unides per a la Lluita contra la Desertificació.

Es continua treballant en un nou i ambiciós Marc mundial de diversitat biològica posterior a 2020..

Mentre el món respon a l'actual pandèmia i es recupera d'ella, necessitarà un pla sòlid destinat a la protecció de la naturalesa, de manera que la naturalesa puga protegir la humanitat.

València, a través del seu Servici de Ciutat Intel·ligent, està treballant per a millorar la qualitat de vida en entorns urbans, seguint el full de ruta dels ODS per a un desenvolupament urbà més equilibrat i equitatiu.

  • Tots
  • Filtrar per estat dels projectes:
  • Filtrar per Àrees de Governança Smart: