Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Policia Local presenta Videopoli, un programa de formació en línia per a escolars

Aarón Cano: “Videopoli és una iniciativa que utilitza els mitjans audiovisuals per a educar i sensibilitzar als alumnes i alumnes en determinats assumptes que són fonamentals per a millorar la ciutadania del futur”

• Videopoli, el nou servici audiovisual de la Policia Local de València

23/09/2021

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha presentat Videpoli, un servici creat per la Policia Local de València amb l'objectiu de formar a la ciutadania, especialment als escolars, a través de material audiovisual. Esta iniciativa és un complement al programa de formació Ajudar a Previndre que es ve oferint als centres escolars des de fa anys, adaptat a les actuals condicions sanitàries imposades per pandèmia. Els vídeos garantixen la formació d'alumnes i col·lectius vulnerables durant situacions adverses.

 

Per al regidor “esta iniciativa és una demostració de com la pandèmia ha sigut una oportunitat, perquè va impedir a la policia acudir a donar el seu programa de formació en els centres escolars, i donar xarrades sobre aspectes necessaris per a construir ciutadania entre els joves”. Esta situació va motivar, per part de la Policia Local, l'adopció d'una nova estratègia per a continuar realitzant esta formació de manera telemàtica, que ha desembocat en la creació d'estos vídeos, “sorgits per la covid-19, però que continuaran desenvolupant-se en pròximes edicions, perquè el mitjà audiovisual és fonamental per a formar als joves i adolescents, que comprenen de manera molt fàcil estos missatges” ha afirmat Cano.

El programa consta de 19 vídeos organitzats en set àrees: jocs en línia, consum de drogues, violència de gènere, cyberbulling, igualtat, tercera edat i diversitat funcional. Els vídeos tenen una estructura comuna, comencen amb la crida d'un usuari que planteja un problema. La crida és atesa per un agent que li ensenya un vídeo en el qual policies, i experts en la matèria, donen consells i instruccions de com solucionar o atallar el problema. També apareixen en els vídeos experiències de víctimes que han patit esta problemàtica.

“El nostre objectiu és a curt, a mitjà i a llarg termini, volem formar els qui prendran les decisions en el futur, volem construir ciutadania, i crear un espai de reflexió per als joves”, ha assenyalat el regidor de Protecció Ciutadana.

Els vídeos han sigut creats per la regidoria de Protecció ciutadana, a través de la Fundació Policia Local València, i quedaran a la disposició de tots els centres escolars de la ciutat. A més s’oferiran de manera gratuïta a totes les policies locals d'Espanya.

Cano ha anunciat que ja s'està preparant la segona edició d'estos vídeos que abordaran situacions importants com els delictes d'odi i la LGTBIfobia,“sempre abordats des d'una visió preventiva i positiva, no repressiva”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Aarón Cano