S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament realitza un simulacre d'incendi en el marc de les actuacions de prevenció d'emergències

La regidora Luisa Notario ha destacat el compromís del govern municipal amb la seguretat de la plantilla i de la ciutadania

• El simulacre s'ha basat en la hipòtesi del bloqueig de l'escala principal de l'Ajuntament per un incendi detectat a les 8.10 hores

17/11/2021

La Regidoria de Gestió de Recursos ha organitzat este matí un simulacre d'incendi en les instal·lacions municipals de la plaça de l'Ajuntament, en el marc de la normativa de Prevenció de riscos laborals i emergències. S'ha realitzat un simulacre d'evacuació total de la Casa Consistorial, després de la formació en Emergències i lluita contra el foc que es va impartir el mes d'octubre passat a les més de dos-centes persones que formen part dels equips d'emergència de la Casa Consistorial i del complex de Tabacalera.

 

El simulacre s'ha basat en la hipòtesi del bloqueig de l'escala principal de l'Ajuntament per un incendi detectat a les 8.10 hores. Tal com ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, “per al present any es va prendre l'acord, amb els delegats i delegades de Prevenció, d'organitzar l'acció a primera hora del matí per dos motius: tractar d'evitar, per prudència sanitària, la possible aglomeració de persones, atés que en esta hora la presència de ciutadania és mínima; i per a analitzar les errades d'emergència que podrien donar-se davant la possibilitat que una part dels equips d'alarma i evacuació poguera no estar present, atés que l'hora d'entrada al lloc de treball del funcionariat s'estableix fins a les 8.30 hores.

Al simulacre han participat huit professionals com a observadors; sis tècnics de prevenció (tres de la Secció de PRL i tres del Servici Prevenció alié de l'empresa Cualtis), així com els caps de servici i de secció de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals. També han realitzat funcions d'anàlisis i observació les persones delegades del Comité de Seguretat i Salut Laboral de l'Ajuntament, i els agents de la Policia Local de servici. A més, ha participat una dotació de bombers de la central de l'avinguda de la Plata que, com a aspecte nou, han realitzat un exercici simulat d'evacuació de persones amb diversitat funcional des d'un dels balcons de l'Ajuntament. L'evacuació de persones ha tardat 12 minuts a completar-se i el simulacre es va estendre, fins a la seua finalització total, en uns 25 minuts.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha destacat el bon desenvolupament de l'acció de prevenció, i ha assegurat que “per a este govern és prioritària la seguretat del personal i usuaris dels edificis municipals, i per això fem de manera periódica este tipus d'actuacions coordinats pel servici de salut i prevenció de riscos laborals que ens confirmen que tots els sistemes de seguretat i els protocols funcionen perfectament. Els simulacres són una ferramenta perfecta per detectar qualsevol desajust en els protocols i poder corregir-los per garantir la seguretat als edificis municipals davant un incident real”.

Recursos multimèdia

Luisa Notario