S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'atur baixa en 3.045 persones a València, que ja acumula quatre mesos de descensos

Bernabé destaca: “Les dades ens confirmen que estem en ple procés de recuperació econòmica”

• Les dades de l'atur parlen de recuperació econòmica.

04/01/2022

La ciutat de València ha registrat un descens de l'atur de 3.045 persones al desembre de 2021 i acumula ja quatre mesos de baixades consecutives, segons les dades registrades per Labora. La xifra d'aturats ha disminuït un 5,3% respecte al mes anterior i un 16,7% respecte a desembre de 2020. Amb este nou descens, la ciutat comptabilitza 54.524 persones desocupades i s'acosta gradualment a les xifres prèvies a la crisi sanitària derivada de la pandèmia. En els últims 12 mesos, un total de 10.881 residents de València han eixit de les llistes de l'atur, segons ha destacat la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

 

Les dades de Labora destaquen també l'elevada xifra de contractes comunicats el mes de desembre a la ciutat de València, que han arribat als 40.231. Es tracta d'un registre que supera els números dels mesos de desembre tant de 2020 com de 2019 i que s'aproximen al rècord de l'última dècada que es va produir en 2018, quan es van anotar 40.876 nous contractes. Estes dades s'alineen amb l'increment d'afiliacions a la Seguretat Social que es van registrar a la ciutat el mes de novembre i que van aconseguir una xifra rècord en l'última dècada de 409.049 persones.

“Estes dades de l'atur a la ciutat de València ens confirmen que estem en ple procés de recuperació econòmica”, ha destacat Bernabé, “és el quart mes consecutiu que descendeix la xifra d'aturats, tres mil persones menys estan en les llistes de la desocupació, deu mil menys que al desembre de l'any passat”.

La responsable municipal d'Ocupació ha subratllat que l'últim registre revela com “els nivells d'atur a la ciutat de València són similars als d'abans de la crisi provocada pel Covid 19”. A la vista de les dades, Bernabé ha conclòs: “Això ve a confirmar que la coordinació entre institucions, ha sigut positiva. Enfront de les polítiques de retallades que es van aplicar enfront d'altres crisis, els governs progressistes d'Espanya, la Generalitat i l'Ajuntament de València han treballat injectant liquideça a les empreses, col·laborant amb les empreses i, sobretot, promocionant i promovent el consum entre la ciutadania”..

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé