S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament obri el termini de recepció d'ofertes per a la instal·lació de Punts Violeta a la ciutat

• El termini estarà obert fins al pròxim 18 de setembre

12/09/2023

  • Els Punts Violeta són espais de sensibilització i prevenció de les violències sexuals, així com punts útils per a traslladar a la societat un missatge de rebuig a la violència masclista
  • La licitació a la qual ara es convoca a les empreses es planteja per un període de tres anys, prorrogables dos anys més
  • El termini de presentació d'ofertes estarà obert fins al pròxim 18 de setembre

L'Ajuntament de València ha obert el termini de recepció d'ofertes perquè les empreses interessades a posar en marxa els anomenats Punts Violeta a la ciutat puguen formalitzar les seues propostes. El termini estarà obert fins al pròxim 18 de setembre, una vegada la Junta de Govern Local va aprovar, a principis del passat mes de setembre, l'obertura del concurs d'adjudicació.

Tal com ha explicat la regidora d'Igualtat, Rocío Gil, esta licitació inclou una sèrie de variacions respecte a l'anterior que es concreten en l'ampliació dels materials i la formació de les empreses privades, a més d'aquelles associacions que s'adherisquen al protocol “Ací actuem” contra la violència sexual per a locals d'oci i entreteniment. Per a això, el concurs s'ha plantejat en dos lots diferents: un referit als Punts Violeta que s'habiliten en festes i convocatòries organitzades per l'Ajuntament de València; i un segon lot per als Punts Violeta de sensibilització que es gestionen en punts com a comissions de falla, associacions i altres entitats sense ànim de lucre, així com en locals d'empreses d'oci i entreteniment.

Rocío Gil ha afirmat que esta licitació permetrà disposar “d'uns Punts Violeta més ambiciosos, amb major presència al carrer i per a la ciutadania, i on, a més, participaran col·lectius i associacions que vulguen estar involucrats amb esta iniciativa”. L'objectiu final, en paraules de la regidora, és “donar major sensibilitat i conscienciació a totes les persones per a poder lluitar contra la xacra que és la violència de gènere”.

Sis punts en els actes organitzats per l'Ajuntament

En el cas dels Punts Violeta que es preveuen en les convocatòries i festes que organitze l'Ajuntament de València (Falles, Nit de Sant Joan, festa de Cap d'any, i altres que s'efectuen amb la col·laboració i suport municipal), el concurs establix la instal·lació de sis punts en diferents localitzacions municipals, cadascun dels quals haurà de comptar amb tres professionals de treball social, psicologia, educació social, agents o promotores d'igualtat.

En el cas dels Punts Violeta de sensibilització en comissions de falla, associacions i altres entitats sense ànim de lucre i en locals d'empreses d'oci i entreteniment, la xifra d'instal·lacions en anys anteriors ha ascendit a un total de 65 en tota la ciutat, especialment en el període festius de les Falles.

La licitació a la qual ara es convoca a les empreses es planteja per un període de tres anys, prorrogables dos anys més, i amb un valor estimat per als tres anys inicials de 251.310, 47 euros (141.793,29 € per al Lot 1; i altres 109.517,18 € per al Lot 2)

Com a millora en la licitació s'ha plantejat la gestió i instal·lació de fins a 10 Punts addicionals cada dia en festes, concerts o esdeveniments organitzats o en els quals col·labore l'Ajuntament de València, amb les mateixes característiques que les regulades en el plec de prescripcions tècniques. Es tracta d'aportacions sense contraprestació econòmica per a les licitadores.

Tal com se subratlla en la convocatòria, la violència sexual o l'amenaça de patir-la és una de les formes prioritàries de limitació d'accés als espais públics per al gaudi de les dones en igualtat de condicions que els homes. Per este motiu, l'Ajuntament disposa d'un protocol en col·laboració amb les persones responsables i treballadores dels espais d'oci, entreteniment i festivals, per a la detecció de situacions potencialment perilloses o incòmodes i per a atendre les víctimes si es produix una agressió, amb l'objectiu de garantir que estos espais tinguen un rol actiu contra la violència masclista, igual que ho fan altres agents socials, culturals i polítics de la ciutat.

Recursos multimèdia

Rocío Gil