S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament adjudica el subministrament de les plantes del renovat Pont de les Flors

Sergi Campillo destaca que es plantaran 14.200 plantes després de millorar el sistema de reg per fer-lo més eficient i l’estructura de les jardineres per evitar episodis de vandalisme

• Un viver valencià ha resultat adjudicatari finalment del contracte per a reposar les plantes

08/11/2022

L'Organisme Autònom Municipal de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana, que depén de la regidoria d'Ecologia Urbana, ha adjudicat el subministrament de plantes del Pont de les Flors a un viver valencià per un total de 30.262,10 euros, que serviran per a completar la renovació d’esta infraestructura verda. "D'esta manera en les pròximes setmanes es podrà finalitzar la primera gran remodelació del Pont de les Flors en el que a més hem millorat el sistema de reg i l'estructura de les jardineres, una actuació necessària per a fer més sostenible i eficient este pont", ha explicat el vicealcalde i regidor de l'àrea, Sergi Campillo.
 

Després de quedar deserta l'adjudicació del concurs, la regidoria d'Ecologia Urbana, a través de l'Organisme Autònom Municipal de Parcs, Jardins i Biodiversitat Urbana, va convocar procediment obert simplificat abreujat per a l'adjudicació del referit contracte, oferint el subministrament de plantes per al Pont de les Flors a quatre empreses. Finalment, un viver valencià ha resultat l'adjudicatari per un total de 30.262,10 euros, respectant totes les prescripcions tècniques i terminis d'entrega previstes en la licitació inicial. "Hui mateix hem adjudicat el contracte a un viver valencià i, per tant, en les pròximes setmanes podran ser ja distribuïdes les 14.200 plantes perquè el Pont de les Flors lluïsca com toca, com un dels més bonics de València i amb una planta adequada pera que dure tres o quatre anys més, que és el que està previst", ha explicat el vicealcalde Sergi Campillo.

A més de la renovació de totes les flors, Campillo ha recordat que s’ha canviat “el sistema de reg per reparar-lo i fer-lo més eficient, mentre que també s’ha millorat el sistema de subjecció de les jardineres al pont, a fi que siga més difícil arrancar-les de l’estructura i, per tant, reduir els episodis de vandalisme””.

El manteniment del Pont de les Flors es fonamenta en tres línies d'acció prioritàries. En primer lloc, el canvi total dels exemplars, col·locats en la seua major part el 2018. En conseqüència, s'ha assolit el període més extens de conservació de planta. En segon, s'ha restaurat i millorat l'estructura metàl·lica que sustenta les cinc fileres de jardineres de totes dos bandes de la infraestructura. D'esta manera, es pretén evitar la caiguda accidental de testos i reduir els robatoris de plantes, així com optimitzar el seu manteniment a llarg termini.

I, per últim, s’ha canviat i optimitzat el sistema de reg, amb la qual cosa es disminuirà encara més el consum d’aigua, alhora que l’ús de productes fitosanitaris. En conseqüència, es reduirà la pol·lució química a fi de continuar promovent la jardineria sostenible. De fet, al Pont de les Flors es potencia la línia de productes ecològics per combatre les plagues, a més a més de la lluita biològica, és a dir, l’ús d’insectes depredadors.

L’estalvi econòmic de la jardineria sostenible

Estos treballs de renovació i millora sostenible del Pont de les Flors constitueixen la finalització del primer cicle de gestió sostenible de la jardineria d'esta infraestructura iniciada en l'any 2018. Durant estos quasi quatre anys -el període més llarg amb planta estable- s'ha realitzat un manteniment de les plantacions de forma plurianual per tal d'aprofitar els exemplars durant el temps més llarg possible per a minimitzar els costos de manteniment. D'esta manera, s'ha aconseguit un estalvi mínim anual aproximat de més de 133.000 euros. L'anterior model implicava una renovació de la totalitat de les plantes del Pont de les Flors diverses vegades l'any, quasi cada canvi d’estació.

València, Capital Verda Europea 2024

La millora de la infraestructura verda de València és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la missió climàtica, la mobilitat sostenible i la recuperació de l’espai públic i l’alimentació saludable. Este guardó està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. El reconeixement europeu a les polítiques verdes se suma a altres fites europees i mundials de la ciutat com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra el 2030.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo