S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València rebrà en FITUR el reconeixement per fomentar el turisme accessible

Emiliano García: “És tot un orgull no sols per a les institucions, sinó també per a tots els valencians i valencianes que agraixen iniciatives que permeten que el turisme siga inclusiu i sostenible”

• València treballa per fer de València un destí cada vegada més accessible

17/01/2023

L'Ajuntament de València serà reconegt per l'associació de persones amb discapacitat física, PREDIF, este pròxim dijous 19 de gener, durant el marc de la fira FITUR, per tot el treball realitzat per a fer de València un destí cada vegada més accessible per a totes les persones, amb independència de les seues capacitats, així com posar en valor el salt qualitatiu que la ciutat ha donat en matèria d'accessibilitat. El Regidor de Turisme i Internacionalització i President de Visit València, Emiliano García, ha destacat que “reconeixements com este afavorixen la percepció cap al turisme dels propis ciutadans de València, que es convertixen així en els millors prescriptores del destí”.
 

Així mateix, ha assegurat que este reconeixement “és tot un orgull no sols per a les institucions, sinó també per a tots els valencians i valencianes que acullen amb els braços oberts iniciatives que permeten que el turisme siga inclusiu i sostenible”. “Millorar l'acolliment de tota mena de turistes, incloses les persones amb necessitats d'accessibilitat, permet millorar la qualitat de la ciutat com a destí obert, inclusiu, sostenible i mediterrani”, conclou.

El reconeixement l'entregarà Francisco Sardón, president de PREDIF, que ha afirmat que “València, com a capital europea del turisme intel·ligent 2022, ha treballat de manera conscient i sensibilitzada per desenvolupar a la ciutat un turisme inclusiu i socialment sostenible per totes les persones. Entre els treballs realitzats durant l'any passat al costat de PREDIF es troben la consultoria de l'eix d'accessibilitat DTI, la publicació del Manual d'organització d'esdeveniments accessibles, on queda patent l'interés per part de la ciutat en el desenvolupament d'un turisme accessible en tots els àmbits i la posada en marxa d'un pla d'accions en turisme accessible per al futur. Per això ens enorgullix atorgar el reconeixement TUR4all FITUR 2023 a València.”

Este treball ve d'un llarg recorregut que va començar al febrer de 2022, quan PREDIF i Visit València van signar un acord sota la premissa “Un Turisme Accessible per a tots”, un conveni que busca que les persones amb necessitats d'accessibilitat puguen gaudir de la destinació turística. L'objectiu és millorar l'acolliment dels visitants amb diferents necessitats d'accessibilitat turística tant en els entorns com en els productes i servicis turístics que s'oferixen als turistes.

València, una ciutat sense barreres

La relació amb PREDIF té un llarg recorregut en el qual s'han instaurat diverses iniciatives que han facilitat la vida dels turistes a la ciutat. Els punts clau d'estea relació són: la implementació d'una guia d'accessibilitat que servix de referència a les empreses turístiques; la digitalització, que ha servit com a eina per a eliminar barreres tant arquitectòniques com d'accés a la informació; la creació d'una guia pràctica per l'organització d'esdeveniments accessibles, que analitza les mesures necessàries perquè els congressos, reunions i esdeveniments que s'organitzen a la ciutat de València; i la garantia oferida a tots els assistents d'una experiència 100% inclusiva i integradora, no sols durant el congrés, sinó durant tot el procés vinculat a l'esdeveniment, des de l'arribada del visitant, la inscripció o les pròpies experiències turístiques.

Recursos multimèdia

Emiliano García