S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Palau de Congressos impulsa la gastronomia sostenible i incorpora el primer menú avalat per Chefs’ Manifesto

• Palau de Congressos de València

30/06/2025

  • La proposta gastronòmica que ha obtingut el segell ha sigut desenvolupada per Gourmet Catering & Eventos, empresa proveïdora en exclusivitat del servici de restauració del Palau de Congressos
  • Chefs' Manifesto és una iniciativa internacional que reunix xefs de tot el món per a promoure sistemes alimentaris més sostenibles, saludables i equitatius

El Palau de Congressos de València ha incorporat a la seua oferta de restauració el primer menú avalat de manera permanent per Chefs’ Manifesto, una iniciativa internacional impulsada pel SDG2 Advocacy Hub. Gràcies a la seua empresa aliada estratègica Gourmet Catering & Eventos, el Palau de Congressos continua la labor d'impuls de la gastronomia sostenible.

La plataforma SDG2 Advocacy Hub és una iniciativa de caràcter global que coordina campanyes i accions d'impacte per a aconseguir l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 2: acabar amb la fam, aconseguir la seguretat alimentària i millorar la nutrició mitjançant una agricultura sostenible abans de 2030. D'esta manera es contribuïx al fet que València faça un pas més en el compromís amb la sostenibilitat i les metes de l'Agenda 2030, tal com ha subratllat la presidenta del Palau de Congressos de València, la regidora Paula Llobet.

Llobet ha explicat que la proposta gastronòmica que ha obtingut este segell és el ‘Menú Food Impact’, creat i desenvolupat per Gourmet Catering & Eventos; i la validació per Chef's Manifesto implica el compliment de criteris estrictes de sostenibilitat, nutrició, biodiversitat i justícia alimentària, ha assegurat la regidora.

La presidenta del Consell d'Administració del Palau de Congressos de València i delegada de Turisme i Innovació, Paula Llobet, ha assegurat que “esta fita posiciona la ciutat com a referent en alimentació responsable dins del sector del turisme de reunions, i consolida el paper de València com a destinació alineada amb les exigències del turisme responsable”. “A més –ha continuat- reflectix el nostre compromís amb una alimentació conscient, creativa i alineada amb els grans desafiaments globals”.

El ‘Menú Food Impact’ ha sigut dissenyat sota criteris de sostenibilitat estrictes, com l'ús de productes locals i de temporada, la inclusió de varietats vegetals autòctones i una cuidada anàlisi de l'impacte ambiental. El resultat és una proposta tipus còctel que combina ingredients ecològics i de proximitat, amb un protagonisme especial dels vegetals i llegums, i una mirada conscient cap a l'origen dels recursos i la biodiversitat de la nostra terra.

Entre les elaboracions destaquen propostes que fusionen el millor de la gastronomia valenciana —com l'ametla, la taronja, la carxofa, l'esgarraet o la fideuà— amb productes d'origen acuradament seleccionats, i incloent-hi opcions provinents de la pesca sostenible. El resultat és una proposta culinària que oferix varietat, equilibri nutricional i una experiència gastronòmica completa per a tota mena de convidats.

La directora gerent del Palau de Congressos, Sylvia Andrés, ha subratllat que la incorporació del ‘Menú Food Impact’ a l'oferta gastronòmica del servici de restauració “és un pas endavant més en el nostre compromís amb la sostenibilitat, un concepte clau en l'estratègia de l'edifici. Avançar cap a un futur més verd és fer-lo amb una mirada global que ens espenta a repensar-nos i transformar tots els àmbits de la nostra activitat”.

Per la seua banda, Raquel Vicente Bezjak, directora general de l'empresa, ha assegurat que “l'aliança a llarg termini entre Gourmet Catering & Eventos i Chefs' Manifesto no sols és una aposta per l'excel·lència, sinó un compromís amb el present i el futur del planeta i els qui l'habiten”, i ha afegit que tot això “és fonamental perquè el Palau puga desenvolupar trobades que permeten l'intercanvi d'experiències i difusió del coneixement en un entorn respectuós amb el medi ambient, tal com establix en el Pla de Sostenibilitat”.