S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Nou Espai Dones serà un àmbit d'acollida en equilibri amb l'entorn urbà i integrarà les troballes arqueològiques descobertes durant les obres

La regidora Lucía Beamud ha donat a conéixer el resultat del concurs d'idees convocat per a este espai que es construirà en un solar del carrer Davallada de Sant Miquel, a Ciutat Vella

• Figuració del projecte seleccionat

15/11/2022

La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha donat a conéixer el resultat del concurs d'idees convocat per a projectar el Nou Espai Dones que es construirà sobre un solar del carrer Davallada de Sant Miquel, a Ciutat Vella. Beamud ha assenyalat que es tracta d'un “projecte de ciutat” sorgit del procés participatiu DecidimVLC i que s'ha aconseguit una solució “harmònica amb l'entorn urbà i les restes arqueològiques” i alhora “un espai d'acollida, amable i segur per a les dones”.
 

25 projectes s'han presentat al concurs d'idees que es va convocar al maig. Finalment ha resultat guanyador el projecte “Més Espai” de l'equip coordinat per l'arquitecte David Sanchis Llopis. En segon lloc ha quedat el projecte “L’Alberch de les Dones” d'Alejandro Martínez i en tercer lloc la proposta “Una casa gran”, de Julia Cano i la mercantil Cor Asoc S.L. Estos tres premis tenen dotació econòmica de deu mil, cinc mil i tres mil euros, respectivament.

El projecte “Més Espai” que és el que finalment es durà a terme, “aconseguix un bon equilibri entre l'esfera pública i la domèstica”, ha assenyalat la regidora Lucía Beamud. La regidora ha explicat que “el projecte respecta les troballes arqueològiques del solar, que seran visitables, però alhora es crea un espai d'acolliment, amable i segur per a les dones”.

El Nou Espai Dones tindrà tres plantes i una terrassa. En la planta baixa les troballes arqueològiques se situaran en un espai visitable per la ciutadania. A més hi haurà un auditori polivalent, amb entrada independent. Les dependències més específicament destinades als serveis d'Igualtat se situaran en les plantes superiors. Totes les plantes disposaran d'aula de conferències. La terrassa a l'aire lliure també serà d'ús polivalent.

El disseny del projecte, segons han explicat els seus autors, ha evitat l'estil clàssic de corredors i despatxos a fi d'aconseguir “un edifici que recorda la calidesa de l'àmbit domèstic”. La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha explicat que el projecte guanyador “dona una resposta harmònica al conjunt arquitectònic i urbanístic de Ciutat Vella” i dissenya “un edifici d'ús públic, que alhora resulta acollidor i que és senzill i flexible en la seua organització, que també és important perquè es puguen realitzar els tallers i tots els usos que puga albergar el Nou Espai Dones i tot això respectant i fent visitables les troballes arqueològiques”. Es tracta d’una font mudèjar i un celler del segle XIV.

La regidora ha assenyalat que el Nou Espai Dones és una mostra més de “l'aposta per reforçar els servicis públics municipals i en concret el servici que es presta en matèria d'igualtat” i ha recordat que es tracta “d'un projecte de ciutat, que reclama la ciutadania perquè va rebre el suport del procés participatiu de DecidimVLC”.

Recursos multimèdia

Lucía Beamud