Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Comencen les obres per millorar l’enllumenat públic en Germans Machado, Aragó i Fra Lluís Colomer

Notario ha destacat que gran part d’estes intervencions “responen a demandes fetes directament pels veïns i veïnes de València i es costegen amb els estalvis aconseguits en gestions d’enllumenat anteriors”

• Enllumenat de la ciutat

11/10/2021

L’Ajuntament de Valencià iniciarà els pròxims dies els treballs per millorar l’enllumenat públic de l’avinguda dels Germans Machado, la d’Aragó i al carrer de Fra Lluís Colomer. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que estes iniciatives en moltes ocasions “responen a peticions veïnals i es poden fer amb els recursos aconseguits per actuacions prèvies en enllumenat per fer-lo més eficient i estalviar recursos per a la ciutat”.

 

En concret, es treballarà en Germans Machado en el tram comprés entre l’avinguda d’Alfauir i el carrer de Genoveva Torres -en la vorera que discorre al costat de la façana de l'Institut Rascanya-. En l’avinguda d’Aragó s’intervindrà en el tram comprés entre els carrers d’Ernest Ferrer i l’avinguda de Blasco Ibáñez; pel que fa al carrer de Fra Lluís Colomer, l’actuació es contempla en un tram on s'ha executat una vorera nova.

“Moltes d’estes intervencions corresponen a demandes que els veïns i veïnes ens fan arribar pels diferents canals de participació que té a disposició de la ciutadania l’Ajuntament de València i que moltes vegades són actuacions més xicotetes que queden fora dels grans projectes però que nosaltres volem atendre igualment”, ha explicat Notario. Per finançar estes intervencions, la regidora ha detallat que s’utilitzen recursos econòmics obtinguts prèviament amb altres intervencions que han permés estalviar energia i diners. “Fruit d’eixes polítiques d’eficiència energètica que estem implementant des de 2015, any rere any aconseguim unes economies molt importants, el que demostra la gestió honesta, professional i eficient que fem al govern de Joan Ribó dels diners de totes les valencianes i tots els valencians”, ha afegit.

El pressupost total de l'actuació ascendeix a 43.769,85 euros, IVA inclòs. El finançament correrà a compte dels estalvis aconseguits per les polítiques d' eficiència energètica dutes a terme amb les noves instal·lacions d’enllumenat.

Accés lateral a l’IES de Rascanya Antonio Cañuelo

Una de les intervencions solucionarà la manca d’il·luminació al carrer lateral de l'institut de Rascanya, al costat de la tanca i en paral·lel a l'avinguda dels Germans Machado. En tractar-se d'una zona escolar i d'un tram a les fosques esta intervenció era molt demandada per la comunitat educativa. Després d’haver procedit a una instal·lació provisional amb projectors des dels fanals de la mateixa Ronda Nord, ara s’escometrà la instal·lació definitiva d’enllumenat públic, a realitzar en el citat tram per a vianants entre Alfauir i Genoveva Torres, en la vorera que discorre al costat de la façana de l'institut. S'hi instal·laran 15 columnes de 5 metres i lluminària Campanar xicoteta de LED, de temperatura de color 2.700 ºK i amb una IRC de 80, equipades amb dispositius de telegestió de lluminària punt a punt.

Millores en l’avinguda d’Aragó

En el tram de l'avinguda d'Aragó comprés entre el carrer d’Ernest Ferrer i Blasco Ibáñez, hi ha arbres amb una copa de grandària considerable, que fan efecte pantalla per a la il·luminació de la vorera. S’hi instal·laran 18 lluminàries Campanar Xicoteta de LED en la part posterior dels fanals existents (que arriben als sis metres), a 4 metres d’altura apuntant cap a la vorera. Serà per tant una lluminària posterior, per davall de la copa dels arbres, perquè estos no apantallen la llum i que queda la vorera correctament il·luminada, corregint així el dèficit fins ara.

Il·luminació en la vorera nova de Fra Lluís Colomer

En un tram del carrer de Fra Lluís Colomer on s'ha executat una vorera nova es col·locaran tres columnes Avinguda amb fanal Ferran VII de LED. Esta via, en l’entorn de la Mesquita, s'ha urbanitzat recentment, fent connexió entre els carrers Palància i Rubén Darío. Ara es dota d’enllumenat públic esta nova urbanització

Recursos multimèdia

Luisa Notario