S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament dedica una plaça al dissenyador Paco Bascuñán

• La plaça es troba al barri de la Seu

17/09/2022

L’Ajuntament de València dedicarà una plaça al dissenyador Paco Bascuñán. La nova plaça de Paco Bascuñán, que ja ha estat aprovada per la Junta de Govern Local, naix del canvi de nom d’un tram del carrer del Cobertís de Sant Tomàs, en la part que confluix amb el carrer de Guillem del Rei, al barri de la Seu. La proposta partix de les peticions realitzades per nombroses entitats i associacions dedicades al disseny, que van sol·licitar per escrit que el consistori dedicara un carrer a Bascuñán.

 

Entre les entitats peticionàries es troba l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, l’Arxiu Valencià del Disseny, la Universitat de València o la Universitat Politècnica de València, entre d’altres.

La família de Paco Bascuñán ha afirmat que “és un gran honor que es reconega una vegada més la trajectòria de Paco perquè ell sempre va intentar millorar la ciutat de València i la de les persones que l’habiten”. Segons la seua familia, “Paco defensava l’ús de l’espai públic per a l’art i la col·laboració entre veïns i com a lloc per generar idees per al canvi i el progrés, per la qual cosa estaria molt orgullós de romandre en el record de València d’esta manera. Tota la seua familia ens sentim molt agraïda per este gest”.

Per la seua banda, Xavi Calvo, director de València Capital Mundial del Disseny 2022, ha assegurat que “el canvi de nom d’un carrer ocórrega l’any que València és capital mundial del disseny és una fita perquè, sense Paco, esta ciutat no haguera arribat a capital del disseny. Tot el projecte de la candidatura està amerat d’ell i del seu treball”.

Paco Bascuñán Rams és un dissenyador nascut a València que va desplegar una dilatada carrera professional i que va treballar en diverses disciplines com la identitat corporativa, la senyalització, el disseny multimèdia o el disseny editorial, entre d’altres. Va ser el primer dissenyador que ingressà en l’Acadèmia de les Belles Arts de Sant Carles. Va morir en 2009.