Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Junta de Govern aprova el ban faller, que supedita els actes i els horaris de la festa a la situació sanitària

El govern municipal ha aprovat una moció de la Regidoria de Qualitat Acústica i de l’Aire per començar un estudi sonomètric en el barri de Russafa

• Les falles de setembre estaran supeditades a les restriccions derivades de la pandèmia

23/07/2021

L’equip de govern de l’Ajuntament de València ha aprovat hui en Junta de Govern el ban faller que regularà les falles del pròxim mes de setembre i que incorpora com a novetat la supeditació de les autoritzacions de celebració dels actes i els horaris a les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia. Així ho ha anunciat el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, en acabar la roda de premsa de la Junta de Govern. El vicealcalde ha afirmat que “tot està supeditat a la situació sanitària del moment però, evidentment, l’organització de les falles, encara que amb un format reduït i molt contingut i amb eliminació de moltes activitats, s’ha de fer amb temps”.

 

Així, hi haurà correspondència entre les celebracions i les limitacions que viuen determinats sectors com el de l’hostaleria. L’horari de les carpes, per exemple, no podrà excedir en cap cas el d’obertura de l’hostaleria ni tampoc de la 1:30 hores de la matinada. Estos condicionants s’aplicaran també a les activitats culturals i no es permetran ni orquestres ni discomòbils.

A més, el ban faller inclou altres normes habituals en les festes falleres com les restriccions d’accés al centre de la ciutat. També s’estableixen exempcions com la del pagament del servici d’estacionament regulat amb limitació horària, que en esta ocasió se suspendrà des de les 9.00 hores del dia 30 d’agost fins el dia 6 de setembre en tot el terme municipal.

Igualment, l’eixida de les falles grans al carrer es produirà ja en la segona quinzena del mes d’agost mentre que les carpes es podran instal·lar el 29 d’agost i només es podrà avançar la seua eixida un parell de dies si no obstaculitzen la via pública o no tallen el trànsit dels autobusos de l’EMT.

El vicealcalde ha recordat que hi ha hagut un “diàleg extens amb el món faller alhora de preveure els actes” i que “confiem que el bon fer de tots i totes ens duga a una situació en què mai més hàgem de vore les falles emmagatzamades en Fira València a l’espera d’una situació sanitària normal”. El regidor també ha assegurat que “tot s’ha fet també en diàleg amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que, evidentment, tutoritza totes les activitats i que també tindrà l’última paraula depenent de la situació”.

 

Estudi sonomètric a Russafa

 

D’altra banda, la Junta de Govern ha aprovat una moció de la Regidoria de Qualitat Acústica i de l’Aire per encetar un estudi sonomètric al barri de Russafa en compliment d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que insta al consistori a encetar esta anàlisi.

Sergi Campillo ha assegurat que “l’Ajuntament porta anys adoptant mesures de contenció, especialment en les activitats nocturnes del barri i una de les primeres mesures fou limitar la concessió de llicències en el barri i, en els últims anys, ha intensificat les mesures de control policial, especialment en el que fa referència a l’ús de taules i cadires”. El regidor ha afirmat que ja al seu dia, i com a conseqüència d’un procés participatiu, s’instal·laren al barri 15 sensors i 7 pantalles informatives amb la finalitat d’obtindre dades de nivells sonors al barri i poder informar al veïnat i visitants” i ha conclòs assegurant que “l’Ajuntament continua vetlant pel descans dels veïns i veïnes de Russafa i encetarà les actuacions necessàries per realitzar un estudi sonomètric en tota la zona”.

 

Danys de les borrasques

 

Pel que fa a altres qüestions, la Junta de Govern ha aprovat comunicar a la Subdelegació del Govern l’abast dels danys causats pel temporal “Hortènsia” a la ciutat de València per a la seua restitució per part de l’Estat. El consistori estima que la tempesta, ocorreguda durant el mes de gener d’enguany, va causar uns danys als jardins municipals valorats en 188.470’21 euros.

L’Ajuntament ha valorat que la tempesta va tombar 127 arbres més 15 palmeres. Al preu de la reposició dels arbres s’ha afegit el cost dels treballs realitzats per les brigades municipals de poda i manteniment de jardins, a més de la recollida de branques i elements caiguts.

 

Ambulatori de Benimàmet

 

D’altra banda, l’Ajuntament ha aprovat cedir a la Generalitat una parcel·la de propietat municipal a Benimàmet per a la construcció d’infraestructures socials i per a l’ampliació del centre de salut. Es tracta de dos terrenys al carrer Crisòstom Martínez. El solar que finalment rebrà la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha reduït dels 3.982 metres quadrats inicials als 3.351 metres quadrats, a proposta del consistori, per tal que l’ambulatori guanye més superfície, tal com reclama l’associació de veïns.

Ja en 2019 la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va demanar al consistori un terreny per a un centre de majors i, el passat mes de febrer, va comunicar la intenció de destinar-lo també a la construcció de més infraestructures socials dins de l’anomenat Pla Convivint de la Generalitat. D’altra banda, la Conselleria de Sanitat i Salut Pública va sol·licitar el passat 17 de juny una reserva de sòl per ampliar el centre de salut de Benimàmet.

L’equip de govern municipal també ha aprovat hui el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, la Fundació municipal Canvi Climàtic i ASELEC (Associació d’empresaris instal·ladors elèctrics, telecomunicacions i energies renovables de València) perquè esta última genere una base de dades per identificar les persones vulnerables energèticament, agilitar les ajudes als casos més urgents de pobresa energètica i buscar solucions de manera eficient. La base de dades es controlarà des de l’oficina de l’energia. El conveni no té implicacions econòmiques, no genera tractament de dades per cap de les parts i tindrà una durada inicial de quatre anys.

Per últim, la Junta de Govern Local ha aprovat la creació d’un òrgan de direcció política i un comité tècnic per a la gestió dels fons europeus “Next Generation”, que s’encarregarà de la sol·licitud, tramitació, gestió i control d’eixes línies comunitàries de subvenció. En el comité participaran diversos serveis municipals. 

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Sergi Campillo