S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València, referència en FITUR en l'organització d'esdeveniments esportius de projecció internacional

Javier Mateo: “Estos actes representen la decidida aposta de l’Ajuntament pels esdeveniments esportius que projecten la imatge internacional de la ciutat”

• Marató de València, el major esdeveniment esportiu de la ciutat

18/01/2023

València es prepara per a tindre un complet calendari esportiu de cara a 2023 amb més de 140 cites esportives anotades. La celebració d'esdeveniments esportius de rellevància nacional i internacional, que ajuden a projectar la imatge de la nostra ciutat han situat a València com un destí prioritari per a organitzadors d'esdeveniments, públic i participants d'aquestes cites esportives.
 

Per eixe motiu, l'esport de València compta amb un ampli espai en la Fira de Turisme Internacional, FITUR, on els principals esdeveniments del calendari esportiu de l'any i els seus organitzadors tenen, a més, un espai on projectar la seua imatge i la de la nostra ciutat als principals operadors i actors turístics del món.

Esta vesprada, en eixe mateix escenari, els representants de tots eixos esdeveniments, al costat dels regidors d'Esports, Javier Mateo; i de Turisme, Emiliano García; han protagonitzat un acte de presentació conjunt per a posar en valor i destacar la potent oferta turística protagonitzada pels esdeveniments esportius de major projecció internacional de la nostra ciutat dels pròxims 12 mesos.

El màxim responsable de l'esport municipal, Javier Mateo, ha subratllat en l'acte que “estes cites representen la decidida aposta de l'Ajuntament de València pels esdeveniments esportius que projecten la imatge internacional de la ciutat, al mateix temps que generen un impacte econòmic directe i sostenible i deixen un llegat tangible i durador a València i els seus ciutadans i ciutadanes”. Mateo ha continuat afirmant que “la nostra ciutat presenta un complet calendari esportiu per 2023 amb una important presència de cites esportives de projecció nacional i internacional que conviden a visitar-nos amb l'esport com a principal reclam”.

I és que, segons ha remarcat el propi regidor, “València té unes condicions ideals per a acollir esdeveniments esportius d'impacte nacional i internacional que, a més, dinamitzen l'economia local. En FITUR presentem els principals atractius d'enguany que convertiran a la nostra ciutat a la ciutat de l'esport. Per infraestructures, capacitat hotelera, qualitat de la restauració i l'oci, clima i comunicació poques ciutats poden competir amb nosaltres”.

En l'acte, s'ha presentat a València com una ciutat bolcada amb l'esport amb una programació i un calendari d'esdeveniments esportius en els quals destaquen, entre altres, la Marató i Mitja Marató, la Copa del Món de Triatló, el Gran Fons Internacional de Ciclisme, el Mundial de Gimnàstica Rítmica, el Trofeu de la Reina de Vela, el Grandmasters Hoquei València 2023, la Copa Faulcombridge de Tennis o el BBVA Open Internacional de València.

Este 2023 estarà marcat sobretot per la celebració del Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica, que se celebrarà entre el 23 i 28 d'agost en Fira València, amb un aforament de 6.800 espectadors. Serà l'esdeveniment més important de la modalitat durant l'any i es troba marcat en roig per als amants deporte. Este torneig serà decisiu per a la classificació en els Jocs Olímpics de París de 2024. De les 24 places individuals disponibles, 24 es concediran a València, així com cinc places en la modalitat de conjunts. En aquest sentit, la presidenta de la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana, Concepción Rico, va assenyalar que “per al nostre esport és un gran honor poder estar en Fitur, exposant el gran esdeveniment què se celebrarà a València durant els dies del 23 al 27 d'agost”.

Els organitzadors, preparats

El 3 de desembre serà la Marató València Trinidad Alfonso, que previsiblement tornarà a batre tots els rècords de participació, nombre d'estrangers i marques.

La Marina de València és ja un clàssic a tot el món gràcies al triatló, i és que la Copa del Món de Triatló torna a la nostra ciutat. La presidenta de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, Vanessa Huesa, ha subratllat que "la presència en Fitur és un impuls per a l'esdeveniment que facilita la seua visibilitat internacional. En 2023 la ciutat tornarà a convertir-se en epicentre del triatló mundial”

El Gran Fons València complix la majoria d'edat enguany amb la seua 18a edició. El president del Club Esportiu PODIUM, Javier Castellar, ha apuntat que “continuarà sent una de les marxes ciclistes més completes del panorama nacional i internacional i oferirà una experiència única per a tots els ciclistes que es donen cita en La Marina de València el 29 i 30 d'abril”.

Després del gran acolliment d'haver recuperat la Copa Faulcombridge Ciutat de València en 2022, enguany pretén ser el de la consolidació.

També en el món del tennis serà protagonista al juny una nova edició del BBVA Open Internacional València, que dirigix l'ex jugadora valenciana i capitana de l'equip espanyol Fed Cup, Anabel Medina, qui va afirmar que “estem molt orgullosos que únicament 75 ciutats a tot el món celebren un torneig WTA i que València pot ser una d'elles”.

L'estiu serà també el moment en el qual les nostres aigües tornen a acollir un dels esdeveniments més tradicionals del calendari esportiu de València, la Copa de la Reina de Vela,

Per part seua, les instal·lacions municipals de Verge del Carmen Beteró tornaran a centrar les mirades de l'hoquei internacional amb el Grandmasters Hoquei València 2023, que reunirà 3.000 participants.

Recursos multimèdia

Javier Mateo