S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València encén les llums de Nadal

L’alcalde convida la ciutadania a disfrutar de l’ornamentació nadalenca

• Les llums de Nadal estaran actives de dilluns a dijous, de 6 de la vesprada a 12 de la nit, i de divendres a diumenge i dies festius, mitja hora més, fins a les dotze i mitja

02/12/2022

La temporada de Nadal ha arrancat esta vesprada a València amb la tradicional encesa de llums. La ciutat ha donat la benvinguda a les festes en un acte celebrat a la plaça de l’Ajuntament amb l’alcalde, Joan Ribó, la fallera major, Laura Mengó, i les corts d’honor. Les dos boles il·luminades que l’any passat van decorar la plaça s’han substituït per un arbre de Nadal per aconseguir estalvi energètic. Com a novetat, es projectarà un vídeo mapping amb referències a la Capitalitat Mundial del Disseny 2022 i la Capital Verda Europea 2024, des del 21 de desembre al 4 de gener.
 

Un concert de nadales dels Xiquets Cantors DIVISI i el cor Marni ha tancat amb brillantor l’esdeveniment, en què l’alcalde, acompanyat de la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha convidat la ciutadania a disfrutar de l’ornamentació. Prèviament, la fallera major ha inaugurat el betlem artístic que es mostra al Saló de Cristall, que s’obrirà al públic demà, dissabte dia 3, fins al 4 de gener.

Les llums de Nadal estaran actives de dilluns a dijous, de 6 de la vesprada a 12 de la nit, i de divendres a diumenge i dies festius, mitja hora més, fins a les dotze i mitja. L’eficiència energètica, la descentralització i la dinamització dels eixos comercials són tres factors que se n’han tingut en compte per al disseny. L’ornamentació és 100 % tecnologia led des de 2015 i s’ha reduït en mitja hora els caps de setmana respecte a l’any passat.

El consistori ha estés els motius nadalencs a 14 barris, dos més que en 2021. Així, els cons de cinc metres d’altura a mode d’arbres de Nadal arriben per primera volta a Nou Moles i Sant Isidre, a més de repetir a Patraix, Russafa, Campanar, Poblats Marítims, Benimaclet, Ciutat Vella, Rascanya, Sant Marcel·lí, Extramurs, Benicalap, Quatre Carreres i Olivereta.

A més, 33 carrers de la ciutat estan adornats amb 159 arcs, 42 elements més que en la darrera edició, i s’han distribuït 17 rètols de Bon Nadal als pobles de València i altres set pels mercats d’Algirós, Natzaret i Torrefiel i pel barri de la Fontsanta. 

Els carrers del Músic Peydró, Llanterna i Liñán disposen d’il·luminació nadalenca a petició de l’Associació de Comerciants del Centre Històric. El betlem de grandària natural que instal·la l’Ajuntament ha tornat a la plaça de la Reina, on lluïxen unes estructures i·luminades de tres metres d’altura que simulen ametlers.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr