Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Policia Local presenta un dron capaç de detectar la temperatura corporal de cada persona en una aglomeració

La prova servirà per a comprovar la capacitat i utilitat d'aquest nou dron, finançat per la Unió Europea a través del projecte STAMINA, en el qual València participa al costat d'altres 37 socis

• Dron sobrevolant la central de la Policia Local de València

07/04/2022

La Policia Local de València ha provat hui un nou dron d'última generació, capaç de mesurar la temperatura corporal de cadascuna de les persones que es troben en una aglomeració, que servirà per a detectar possibles casos de coronavirus o altres patologies. La prova s'ha realitzat al pati de la Central de la Policia Local, situat en l'antiga Cuarter d’aviació de l'Avinguda del Cid. Segons ha informat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, “ja teníem drons amb càmeres tèrmiques, però esta té una sensibilitat i una qualitat infinitament major, i pensem que serà molt útil en assumptes relacionats amb la pandèmia, així com en altres casos com la cerca de persones en espais naturals o en qüestions mediambientals”.

 

El principal objectiu d'esta prova és mostrar el rang de temperatura i petjada tèrmica que és capaç de detectar l'aeronau no tripulada de la PLV, comparant la temperatura registrada per un termòmetre manual amb la indicada pel dron a diferents distàncies i des de diferents angles. Les proves realitzades serviran per a mesurar i valorar l'eficàcia d'esta eina que serà presentada davant els socis europeus que participen, al costat de la Policia Local de València, en el projecte STAMINA, que proporciona tecnologia d'última generació per a ajudar els processionals a prendre decisions i millorar la gestió de crisis pandèmiques. En el projecte participen 38 socis, entre els quals es troben, entre altres, cossos policials, empreses, universitats, organismes públics i instituts d'investigació. El pròxim 17 de maig es presentarà esta eina als socis del projecte a través d'una simulació d'un botellot que es recrearà en el Port de València, en el qual es comprovarà l'eficàcia del dron per a detectar a persones amb una temperatura corporal superior a l'habitual.

Les proves de hui han començat amb la realització de diferents tècniques de precisió, sensibilitat i abast. A continuació, membres de la Unitat de Drons han dut a terme una simulació de l'escenografia que es realitzarà el 17 de maig davant els socis, en les quals 25 persones han simulat la realització d'un botellot. També s'ha comprovat l'efectivitat del dron per a detectar a persones que s'han perdut, o que eviten a la Policia Local sota una arbreda.

El dron que s'ha presentat hui té una càmera amb una definició 20 vegades major als actuals, la qual cosa, tal com ha afirmat el regidor “permet controlar la temperatura de cadascuna de les persones que es troben en una aglomeració, una capacitat de la qual mancaven els drons tèrmics que teníem fins ara”.

Altres usos del dron

Durant l'acte Cano ha remarcat que a més d'utilitzar el dron per a ajudar a la policia en assumptes relacionats amb la pandèmia en aglomeracions o el rescat de persones “també ens servirà per a temes mediambientals, com la nidificació d'ocells a la Devesa Albufera, o la detecció i extinció d'incendis en espais urbans i naturals”.

Quant a la cerca de persones, el regidor ha destacat la capacitat d'este dron per a abastar grans extensions de terreny, una cosa per a la qual es necessitaria a molta gent. A més Cano ha remarcat “que normalment abordem el rescat de persones vulnerables on la rapidesa és fonamental”.

El regidor ha recordat que “fa 10 anys ningú pensava que la Policia Local a utilitzar drons per a controlar les mascletaes, o els bombers per a controlar el risc d'incendis en dies d'alerta forestal i hui és una realitat”, i ha afirmat que “el que hem de fer és pensar quines seran les necessitats dins d'altres 10 anys”.

Recursos multimèdia

Aarón Cano 1
Aarón Cano 2