Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Regidoria de Joventut ofereix 460 places gratuïtes per a cursos d'anglès i valencià

Com a novetat d'esta edició, els cursos també es duran a terme als pobles de València

• Les classes es faran del 10 de gener al 17 de març

21/12/2021

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Joventut, ha posat en marxa una nova edició d'Idiomes Joves, un programa per facilitar que les persones joves de València puguen aprendre llengües de manera gratuïta mitjançant cursos formatius i de conversa en anglès i valencià. Les classes es faran del 10 de gener al 17 de març. La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que "saber idiomes és una de les competències més demandada al món laboral i, per això, oferim estos cursos gratuïts, que afavoreixen la igualtat d´oportunitats".

 

La iniciativa pretén donar suport a les persones joves que vulguen aprendre, millorar i perfeccionar els seus recursos, així com millorar les opcions d´ocupabilitat, mobilitat o superació dels exàmens oficials. Estos cursos es duran a terme durant els mesos de gener a març en horari de matí i de vesprada, perquè les persones interessades els puguen compaginar amb els estudis o el treball.

Els cursos de valencià oferts són de nivell C1, i els cursos d'anglès són de nivell A2, B1 i B2. Els grups de conversa en els dos idiomes també disposen de diferents nivells (speaking B1, B2 i C1) i valencià B2 i C1. Tant els cursos formatius com els grups de conversa seran impartits a les aules de l'edifici de la regidoria de Joventut (Espai Jove VLC), a alguns Centres Municipals de Joventut, com el de Russafa, Natzaret o Patraix, o mitjançant classes en línia.

Com a novetat d'esta edició, els cursos també tindran lloc a Benimàmet, per donar servici a la gent jove de Pobles de l´Oest; a Borbotó, per a la de Pobles del Nord; i a Castellar – l´Oliveral, per a la de Pobles del Sud, per afavorir que les persones joves que visquen més allunyades del nucli urbà ho tinguen més fàcil per accedir als programes de la Regidoria de Joventut.

Ibáñez ha destacat que "els cursos d´idiomes són una de les activitats més demandades, com reflecteix el creixent nombre de sol·licituds, per això, les darreres edicions hem augmentat el nombre de places i ampliat torns i horaris". "Estos cursos d'anglès són adequats per a aquells que ja coneixen l'idioma, però necessiten posar-ho en pràctica, expressar-se d'una manera més adequada, ampliar-ne el vocabulari o millorar la comprensió oral i escrita", ha explicat la regidora. D'altra banda, “obtenir la titulació oficial de valencià és en molts casos necessari per optar a determinats llocs de treball, oposicions o estudis universitaris, per la qual cosa mitjançant l'augment de places responem a esta demanda”.

Inscripcions i concessió

Segons ha indicat la regidora, aquelles persones que vulguen inscriure's ho podran fer a través de la pàgina web de la Regidoria de Joventut www.joventut-valencia.es. Les places s'assignaran per ordre d'inscripció i seguint l'ordre dels llistats d'espera consegüents. El termini d´inscripció ja s´ha obert.

Prèvia inscripció, caldrà fer una prova de nivell. Una vegada finalitzat el període d'inscripció, si hi ha places disponibles en un grup, les inscripcions estaran obertes fins a completar les places oferides.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez