S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Més de 2.500 adolescents participen en els cursos de promoció de la salut de l’Alqueria de Solache des de gener

L’alimentació i l’activitat física centren la programació didàctica

• En l'Alqueria Solache s'ensenyen els beneficis d'una alimentació variada.

13/08/2022

Pel centre municipal de promoció de la salut d’adolescents doctor Manuel Llombart, localitzat a l’Alqueria de Solache, a Benicalap, han passat 2.528 joves entre els mesos de gener i juny per participar en cursos i tallers sobre alimentació i activitat física. El regidor de Salut, Emiliano García, ha destacat que estes accions s’emmarquen en l’Estratègia València Ciutat Saludable, amb l’objectiu de “contribuir a augmentar els coneixements, actituds i pràctiques sobre hàbits saludables en la població adolescent”.

 

L’alimentació saludable i l’exercici físic són els pilars sobre els que s’assenta el programa didàctic de l’Alqueria de Solache. Emiliano García ha indicat que “és important que els xics i les xiques d’esta edat integren estos dos conceptes dins de les rutines diàries, que aprenguen els beneficis d’una alimentació variada, sabent quins aliments han de consumir i quins han de prendre de forma ocasional, i que comprenguen que practicar esport és un aspecte fonamental en el desenvolupament i creixement”.

Altre dels assumptes que es tracta en la formació és la reanimació cardiopulmonar bàsica, per tal que els i les joves adquirisquen pautes d’actuació davant casos d’aturada cardíaca, “la situació més urgent i de conseqüències més greus a la qual pot estar exposada qualsevol persona”, segons el regidor de Salut. Per això, “una resposta inicial ràpida i correcta de qui estiga present és decisiva en el desenllaç” i “cal que els nostres adolescents reben entrenament al respecte”.

La tasca desenvolupada a l’espai doctor Manuel Llombart es troba en la línia de l’Estratègia Urbana València 2030, amb què es pretén aconseguir una ciutat més saludable, sostenible, compartida, pròspera, mediterrània i creativa. A les activitats de promoció de la salut adreçades a adolescents, se n’han d’afegir altres, com ara els tallers d’estimulació cognitiva per a majors de 50 anys, els cursos per al funcionariat de l’Ajuntament, les reunions de treball de l’Estratègia València Ciutat Saludable, l’elaboració del protocol municipal davant l’onada de calor, la celebració de dies internacionals commemoratius o diverses mesures de suport a associacions valencianes de l’àmbit de la salut. 

Recursos multimèdia

Emiliano García