Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El nou Centre Cívic de Patraix serà un edifici transparent i que protegirà el medi ambient

Elisa Valía: “Obrirem un procés de participació perquè la ciutadania puga fer suggeriments sobre el programa del centre per a enriquir-lo”

• Figuració del projecte guanyador

07/04/2022

El jurat qualificador del concurs públic per a l'habilitació del Centre Cívic de Patraix ha triat projecte guanyador, el presentat sota la denominació “Al Centre”. La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valía, ha explicat que el projecte “planteja un edifici obert, transparent i polivalent definit formalment pel seu argumentari mediambiental i la seua adaptació a l'entorn urbà”. Tal com ha subratllat la regidora, “l'Ajuntament de València continua treballant perquè Patraix compte amb un nou centre cívic i complir així amb una reivindicació històrica dels veïns i veïnes”.

 

“Patraix és un dels barris més singulars de València, tant per la seua cultura com pel seu patrimoni, per la qual cosa és essencial potenciar els seus valors històrics, culturals i arqueològics i fomentar la cohesió del barri amb un nou espai que respecte la seua idiosincràsia i impulse la convivència”, ha explicat Valía.

Per això, ha assegurat la regidora, la construcció d'este centre “contribuirà a la integració de les diverses poblacions del barri, i serà un element de manteniment de la diversitat que li caracteritza”. De fet, ha afegit, “el centre comptarà amb espais per a l'associacionisme i la formació, i serà un edifici de consum energètic quasi nul”.

La convocatòria pública ha registrat un total de huit propostes a concurs, i després del procés de deliberació el jurat ha considerat guanyadora, per consens, la proposta “Al Centre”. En segona posició ha quedat el projecte titulat “Disfruta”, seguit del denominat “Civic-Aix Centre Cívic en Patraix”.

Tal com es recull en l'acta del jurat, la decisió ha estimat que la configuració volumètrica de l'edifique que planteja “Al Centre” i la seua situació, en prolongació de l'edifici municipal preexistent, “resol de base i de manera coherent els quatre criteris de valoració: el concepte arquitectònic i adequació al context urbà, l'adequació al programa funcional d'un centre cívic, el concepte de les instal·lacions i eficiència energètica de l'edifici, i la viabilitat de la proposta”. A més, el jurat ha valorat favorablement “la versatilitat i polivalència d'usos, sobretot en planta baixa, i la singularitat i qualitat proposada.”

Després de l'emissió del veredicte, s'obri un procés de participació, que es prolongarà durant el mes de maig, en el qual la proposta arquitectònica s'exposarà al públic, tant en forma presencial com digital perquè la ciutadania, organitzacions professionals i entitats socials puguen fer arribar les seues observacions i suggeriments sobre el programa funcional del centre, que s'enriquirà amb les aportacions ciutadanes. Els panells estan exposats en el Centre de Majors Salavert de Patraix, i també en la Junta de Districte de Patraix.

L'import associat al contracte de servicis per a l'equip d'arquitectura guanyador és de 279.000 euros, mentre que el pressupost d'execució del projecte en el seu conjunt és lleugerament superior als 4,6 milions d'euros.

Recursos multimèdia